TV / Zašto je dobro živjeti u BiH: Pozitivne priče u novom TV serijalu "BH Road Trip"

09. 08. 2018. u 09:42:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 225

U Bosni i Hercegovini pronalazimo mnoštvo pozitivnih priča. O njima govori novi televizijski serijal koji će se prikazivati na televizijama i biti dostupan na internetu.

Od sinoć na BHT 1, a uskoro i na drugim TV stanicama, gleadoci imaju priliku pratiti novi TV magazin BH Road Trip koji predstavlja dokumentarne priče i razgovore sa našim ljudima o pozitivnim iskustvima na putu ka Evropskoj uniji.

Emisija je svojevrsni road trip kroz BiH. Na ovo putovanje nas vodi voditeljica Naida Kundurović,  koja u svojoj oldtimer bubi stiže na sva zanimljiva mjesta da nam otkrije nešto novo, podsjeti na staro, postavi  pitanje, provjeri činjenice ili napravi selfie u prelijepom bosansko-hercegovačkom krajoliku.

Serijal je sastavljen od šest epizoda. U svakoj epizodi putujemo jednim dijelom zemlje te razotkrivamo privredne potencijale i druge vrednote koje Bosna i Hercegovina ima, kreira i razvija, a koje bi, sprovedbom reformi, imale mogućnost za brži i kvalitetniji napredak.

Emisija je dinamična. Bavi se aktuelnim temama, ali na zabavan i duhovit način i sadrži više različitih rubrika edukativno- zabavnog karaktera.

Sve u svemu, emisija podrazumijeva deset do petnaest minuta kolažnog programa o dobrim primjerima, uspješnim pričama i potencijalu koji BiH ima i treba razvijati na svom putu u bolju budućnost, odnosno, na putu ka Europskoj uniji. BH Road Trip će se prikazivati na televiziji i internetu.

 

U sklopu informativnih i medijskih aktivnosti Ureda specijalnog predstavnika EU u BiH, agencija Fabrika producirala je serijal 'BH Road Trip' - šest emisija informativno-magazinskog tipa u trajanju od maksimalno 15 minuta koje se, između ostaloga, bave temama EU integracija sa posebnim osvrtom na potrebu provedbe reformi u Bosni i Hercegovini. Svaka emisija predstavlja i postignuća običnih građana te promovira pozitivne vrijednosti i inspirativne teme iz cijele BiH.

Fokusiran na novu energiju i optimizam, podsticaje i izazove koji nas vode u bolju budućnost, "BH Road Trip" predstavlja nesvakidašnje putovanje i donosi pozitivne priče na putu ka EU.

NEMA KOMENTARA