Večeras predstavljanje prvog penjačkog vodiča za BiH

Radiosarajevo.ba
Večeras predstavljanje prvog penjačkog vodiča za BiH
Naslovnica / Prvi penjački vodič u BiH

Promocija i popularizacija sportskog penjanja i skretanje pažnje na potencijale penjališta u BiH ciljevi su Prvog penjačkog vodiča u BiH, čija je promocija najvljena za večeras. 

U srijedu, 28. 2. 2018. godine, od 19:30 h, u Kriterionu Sarajevo, biće predstavljen prvi Penjački vodič za Bosnu i Hercegovinu, u organizaciji Planinarskog društva Željezničar Sarajevo, Singing Rock-a BiH i platforme Via Dinarica.

Ovo je prvi vodič ovog tipa na ovim prostorima, te obuhvata sva penjališta u BiH, sa preciznim uputama i odgovarajućim fotografijama smjerova i penjališta. Vodič je objavljen u izdanju Balkan Colours-a a autori su Igor Vukić i David Lemmerer.

Vodič će biti dostupan za prodaju, saopoćeno je iz PD Željezničar. 

Osim promocije vodiča, posjetioci će imati priliku da stupe u kontakt sa predstavnicima kompanije Singing Rock u BiH, prijaviti se na Vučko Trail 2018, upisati kurs sportskog penjanja PD Željezničar, kao i dobiti sve potrebne informacije o platformi Via Dinarica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije