Počeo Vučko trail: Više od 200 trkača juri po padinama Bjelašnice

F. Z.
Počeo Vučko trail: Više od 200 trkača juri po padinama Bjelašnice
Na Bjelašnici je jutros počeo drugi po redu Vučko trail. Prvi su na stazu izašli oni najspremniji, odnosno trkači na 65 kilometara.

Oni su na stazu izašli u osam sati, a dva sata kasnije na stazi su se pojavili i učesnici koji trče utrke na 36 i 13 kilometara.

Za utrku na 65 kilometara prijavljeno je 25 takmičara. Za utrku na 36 kilometara bilo je 54 prijavljenih takmičara, a 136 na 13 kilometara.

"Ispred organizacije možemo reći da uprkos problemima sa jakim vjetrom u posljednjih nekoliko dana, mislimo da smo staze pripremili na pravi način, te da će svi koji budu prolazili biti zadovoljni urađenim u proteklom periodu. Vrijeme nam ide na ruku. Vlada dobro raspoloženje i nadamo se da će svi oni koji danas budu završili utrku, bez obzira na plasman biti zadovoljni i sretni zbog samog učešća", rekao je Dalvin Kadirić predsjednik PD Željezničar koji je organizator Vučko traila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije