Urbicid: 30 godina od noći kada je gorio simbol Sarajeva

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Duduk

Velika šteta što je ovo blago uništeno

Omer

Video u kojem eksperti govore o željenim ciljevima i posljedicama unišavanja sarajevske Vijećnice youtu.be/vA_iuSk4gw4

Vijecnica

Jedna od najljepsih i najimpozantnijih zgrada u Sarajevu. Cuvati kao oci u glavi! HVALA AUSTROUGARSKA! A tih istih knjiga sto su izgorjele prvo ima nastampanih i na drugim mjestima - moze se to opet skupit ako se zeli. Drugo ogromnu vecinu od njih niko vise nikad nece od korica do korica procitat, zivot je danas drukciji, tempo je brzi, mladi se okrecu modernim tehnologijama, a knjige idu polako u zaborav, informacije se nalaze na drugim mjestima... (Ne diskutiram je li to dobro ili lose, samo konstatiram da znacaj knjige pada).

lol

Jedna od najljepsih i najimpozantnijih zgrada u Sarajevu. Cuvati kao oci u glavi! HVALA AUSTROUGARSKA! A tih istih knjiga sto su izgorjele prvo ima nastampanih i na drugim mjestima - moze se to opet skupit ako se zeli. Drugo ogromnu vecinu od njih niko vise nikad nece od korica do korica procitat, zivot je danas drukciji, tempo je brzi, mladi se okrecu modernim tehnologijama, a knjige idu polako u zaborav, informacije se nalaze na drugim mjestima... (Ne diskutiram je li to dobro ili lose, samo konstatiram da znacaj knjige pada). ka Vijecnica wtf?? Iskreno gluplju stvar procitao nisam, upravo ljudima kao ti je trebala ta Vijecnica tj. te knjige u njoj. Pogledaj video jos jednom (ako jesi uopste) i onda vidi sta si napisao...

Valter

pogledajte na internetu slike greda kako su naslagane u vjecnici i koje gore. nista vam nije bilo sveto samo da bi dosli do svoga cilja - islamske drzave. isto tako ste iz dvorista Prve gimnazije gadjali ljude u redu za hljeb. Markale da ne spominjem. vrhunac genijalnosti prvog islamskog fundametaliste u Evropi je bila Srebrenica. vi ste narod bez obraza i morala, zatucan primitivnom vjerom koji mrzi sve oko sebe.

Jalijaš

pogledajte na internetu slike greda kako su naslagane u vjecnici i koje gore. nista vam nije bilo sveto samo da bi dosli do svoga cilja - islamske drzave. isto tako ste iz dvorista Prve gimnazije gadjali ljude u redu za hljeb. Markale da ne spominjem. vrhunac genijalnosti prvog islamskog fundametaliste u Evropi je bila Srebrenica. vi ste narod bez obraza i morala, zatucan primitivnom vjerom koji mrzi sve oko sebe. ka Valter

Bog

Lijepe riječi su ukras!

/ Najnovije