Univerzitet u Sarajevu ostvario do sada najbolji plasman na svjetskoj rang listi

J. Ć.
Univerzitet u Sarajevu ostvario do sada najbolji plasman na svjetskoj rang listi
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Univerzitet u Sarajevu ostvario najbolji plasman
Prema najnovijim podacima Webmetricsovog rangiranja kojim je obuhvaćeno 27 hiljada univerziteta širom svijeta, a odnose se na juli 2018. godine, Univerzitet u Sarajevu je ostvario najbolji plasman na ovoj rang listi popevši se na 1676. mjesto.

"Nikada nismo bolje stajali na Webmetrics rang listi  kao što ovog časa stojimo i drago mi je da su pogriješili svi oni koji su nas neopravdano kritikovali u protekloj godini. U tom pogledu, kao rektor Univerziteta želim poručiti da ćemo i dalje, u narednoj 2019. godini, raditi punim kapacitetom kako bi Univerzitet u Sarajevu bio što uspješnija, efikasnija i transparentnija institucija", rekao je prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu

Ovaj značajan napredak rezultat je napora kojeg ulaže menadžment Univerziteta u Sarajevu sa svojim akademskim i neakademskim osobljem na čelu sa rektorom prof. dr. Rifatom Škrijeljom, rečeno je na konferenciji. 

"Navedeni brojevi su tim prije značajniji jer su u proteklom periodu kriteriji znatno pooštravani, tako da je i pored učinjenih značajnih iskoraka rezultat bio stagniranje na ovoj rang listi. Konačno, s najnovijim presjekom stanja registriran je i vrednovani napredak kojeg je Univerzitet u Sarajevu, i pored teškog perioda integracije ostvario", rekao je rektor te naglasio i mjesec decembar u kojem je najavio nekoliko svečanosti na Univerzitetu.

"U decembru slijedi velika promocija magistranata i diplomanata, promocija doktora nauka, a zatim slijede Decembarski dani sa još aktivnosti", najavio je Škrijelj. 

Ovom prilikom rektor je predstavio i ostvarene rezultate Univerziteta u Sarajevu u protekloj godini, kao i nove, reformirane i inovirane studijske programe.

"Nakon inoviranja nastavnih planova i programa te uvođenja novih, mi smo na polju jačanja infrastrukture Univerziteta u Sarajevu napravili dosta koraka kada je u pitanju univerzitetska biblioteka gdje treba početi revizija izvedbenog projekta. Zgrada Akademije scenske umjetnosti koja se gradi u Skenderiji također ulazi u svoju finalnu fazu završetka građevinskih radova...", istaknuo je između ostalog rektor prof. dr. Rifat Škrijelj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije