Uništena nekropola na Visočici, vide se kosti i lobanje: Takvo stanje godinama, građani uznemireni

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Da

Ovo SDA uradio

Asdf

Seljakluk je neobična i teško izlječiva bolest.

Alija

Ovo je onaj sto na fb stranici namah trazi donaciju.Ako skonta da si kokuz, bez obzira sto si ljubitelj bosanske istorije odmah si na ignore

Ridjobrada

Stetocina kaze- Pa sta,bili su kjafiri, a nisu ni bili clanovi moje partije.

Nnnn

Stecak ne moze pomjeriti covjek, bez da koristi mehanizaciju. Ovuda ide put, a valjda se zna.tko je pravio put. Da se izvlace balvani. Tako da za to i nije tesko utvrditi krivca. A kad se utvrdi krivac onda ga po dzepu, nek plati sanaciju, pa ce drugi put voditi racuna. I naravno, sve nekrepole stecaka bi makar trebalo ograditi, i odrzavati. I to bi se trebalo znati cija je nadleznost ocuvanje kulturno historijskih spomenika.

Ko Njic

Kad se ne održavaju današnja ,,friška,, groblja kako će onda ova od prije 700 - 800 godina ? Ne plaćaju grobno mjesto 8,5 KM? Mogu ih i iskopati i u zajedničku kosturnicu staviti.

maznase

****

Seljadija

Neobrazovani i neodgojeni seljak je razorniji od atomske bombe. A tek stranacki sda seljak

Ajme

***

Interesantan fenomen

Krscani, katolici i pravoslavci u Bosni, svesrdno tvrde da su oni starosjedioci. Tvrde, pricaju, pisu da je Bosna do dolaska Osmanske Imperije bila njihova i da su je samo oni naseljavali. U isto vrijeme, prema ovim dokazima bosanske historije se odnose kao neprijatelji, pokusavaju svojatati, a kako to ne ide jer je razlika ocita onda pokusavaju unistiti na bilo koji nacin. Njihovo svestenstvo ne pokazuje nikakvu privrzenost ovakvim spomenicima. Kako to 'autohtoni' narodi a dusmanski se odnose prema artifektima koji bi trebali da dokazu njihove tvrdnje?

/ Najnovije