Ugljevik: Rudari kolegi kupili odijelo i obnovili kuću nakon što se odlučio ženiti

Radiosarajevo.ba
Ugljevik: Rudari kolegi kupili odijelo i obnovili kuću nakon što se odlučio ženiti
Rijedak primjer ljudske solidarnosti pokazali su rudari Rudnika i termoelektrane u Ugljeviku koji su svom kolegi Slaviši Rikiću, nakon što je najavio da se želi vjenčati, obnovili staru rodnu kuću i pomogli sa svim troškovima vjenčanja.

Naime, radnici "B" smjene, u kojoj radi i Rikić, saznali su kako njihov pošteni i marljivi kolega želi započeti zajednički život sa svojom suprugom Andrijanom, te su riješili da mu pomognu na neki način, jer on živi u trošnoj porodičnoj kući, u osmočlanoj porodici, u kojoj je jedino on zaposlen, piše InfoBijeljina.

Kolege su najprije Slaviši kupili odijelo za vjenčanje, a onda su zajedno s poslovođom pokrenuli humanitarnu akciju obnove kuće, u okviru koje su za dva i po mjeseca predanog rada uspjeli Rikićima obnoviti kompletno kupatilo, podove, zidove, pločice, promijeniti oluke i krov, te kupiti veš mašinu i opremiti namještajem jednu sobu.

“Kada me je Milenko Jović kontaktirao i ispričao za ovu humanu akciju, bio sam oduševljen ovakvim gestom i bilo mi je drago da u ovako teškim vremenima ima tako dobrih i nesebičnih ljudi koji hoće pomoći drugima, kojima je ta pomoć potrebna, a posebno sto su to organizirali radnici iz moje nadležnosti”, rekao je Dragiša Vidaković, izvršni direktor Rudnika.

Slavišina supruga Andrijana ne krije radost i suze radosnice, ganuta ovim nesvakidašnjim gestom koji im je omogućio, kako kaže, sasvim skroman i pristojan život.

“Veoma su nas iznenadili, jer mi ne bi uspjeli za ovako kratko vrijeme da renoviramo kuću. Njihova pomoć nam je itekako dobro došla, s obzirom da smo osmočlana porodica, u kojoj samo Slaviša radi i to na određeno, jer je primljen na period od 45 radnih dana. Zahvaljujemo se svima - radnicima, kao i sindikatu RiTe i upravi. A najveću zahvalnost dugujemo poslovođi smjene "B" Milenku Joviću, koji je bio pokretač ove akcije”, kaže Andrijana.

Milenko Jović ponosan je na svoju ekipu, koju čine pretežno mladi ljudi, koje krasi nesebičnost i dobrota, ističe da oni treba da budu primjer drugima kako njegovati dobre kolegijalne odnose i uzajamno se pomagati u ovim teškim vremenima.

Prilikom posjete uprave Rudnika ovoj porodici, sa radnicima koji su organizirali ovu akciju, dogovoreno je da se uradi još nekih poslova oko uređena kuće, kako bi Rikići u svom toplom porodičnom gnijezdu spremno dočekali zimu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije