Udruženje “Žene ženama”: Šutnja žrtve je najveće oružje nasilnika

Anadolija
Udruženje “Žene ženama”: Šutnja žrtve je najveće oružje nasilnika
/ Anadolija
U sklopu kampanje prevencije nasilja i seksualnog nasilja nad ženama i djecom "Šutnja nije zlato", u ponedjeljak će biti održana promocija poštanske markice, saopćeno je iz Udruženja "Žene ženama".

Na ovaj način, u saradnji s BH Poštom, udruženje Žene ženama  koje uz podršku USAID-a provode sveobuhvatni projekat prevencije nasilja, žele skrenuti dodatno pažnju na problem nasilja.

Promotori događaja su predstavnici BH Pošte, predstavnice udruženja "Žene ženama" i potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, uz prisustvo zvanica iz javnog života koji podržavaju borbu protiv nasilja nad ženama i djecom.

“Kampanjom se žele motivisati žrtve da prijave nasilje, kao jedini način prevencije nasilja. Šutnja žrtve je najveće oružje nasilnika”, poručuju organizatori kampanje udruženje “Žene ženama”.

Ujedno, javnim isticanjem problema, ovim projektom se upućuje i direktan poziv vlastima da izmijene krivične zakone u BiH, pooštre kazne za počinioce nasilja i seksualnog nasilja nad ženama i djecom, te usklade krivično zakonodavstvo sa potpisanim konvencijama Vijeća Europe u UN-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije