Učestvujte u nagradnom takmičenju "Inspirisani naslijeđem"

Fena
Učestvujte u nagradnom takmičenju "Inspirisani naslijeđem"
Radiosarajevo.ba / Stećci iz Radimlje
U cilju promocije vrijedne kulturne baštine Bosne i Hercegovine, Fondacija Kulturno naslijeđe bez granica organizuje nagradno takmičenje "Inspirisani naslijeđem".

Svaki grad ili selo u BiH njeguje vrijedna dobra, specifične tradicionalne zanate i tehnike rada, ples i muziku, običaje ili predanja koja je važno sačuvati i zaštiti. Da bi se zajednička kulturna dobra sačuvala, neophodno je da poznajemo bogatstva kojima smo okruženi i sa kojima živimo u neraskidivoj vezi vijekovima, saopćeno je iz Fondacije Kulturno naslijeđe bez granica.

"Inspirisani naslijeđem" je nagradno takmičenje koje ima za cilj da podstakne sve zainteresirane da istraže vrijedna blaga kulture i ilustrativno ih predstave u vidu novogodišnje čestitke. Uz promociju vrijednog kulturnog bogatstva, čestitka treba da šalje poruke prijateljstva, suživota i tolerancije.

Fondacija Kulturno naslijeđe bez granica Bosna i Hercegovina poziva zainteresovane pojedince ili grupe da sudjelovanjem u ovom takmičenju daju doprinos zaštiti i promociji raznolike baštine. Zajedničkim zalaganjem za očuvanje bogatog i raznovrsnog naslijeđa najbolji je način njegove zaštite.

U osmišljavanju ove čestitke dozvoljeno je korištenje svih tehnika koje omogućavaju njeno umnožavanje i dalje slanje putem emaila ili poštom. Mogu se koristiti samo materijali koji nisu predmet intelektualnog i autorskog vlasništa, i za koje postoji pravo kopiranja i korištenja, navodi se u saopćenju.

Najbolji prijedlog čestitke dostavljen do 20. decembra do 24 sata na bih@chwb.org bit će nagrađen novčanom nagradom u iznosu od 400 KM. O izboru najbolje čestitke odlučivat će žiri sastavljen od profesionalaca u kulturnom naslijeđu, grafičkog dizajnera i uposlenika CHwB-a. Rezultati takmičenja bit će objavljeni 23. decembra.

Takmičenje "Inspirisani naslijeđem" realizuje se u okviru inicijative "Učini svojim!" koja je pokrenuta 2014. godine u cilju uključivanja svih članova bh. društva u promociju zajedničkog naslijeđa i shvatanja da kulturna dobra pripadaju svima podjednako.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije