Učenica Lamija Dervanović organizirala reviju, novac donirala Roditeljskoj kući

J. Ć.
Učenica Lamija Dervanović organizirala reviju, novac donirala Roditeljskoj kući
Učenica Druge gimnazije u Sarajevu Lamija Dervanović napravila je humanitarnu modnu reviju kako bi pomogla radu Roditeljske kuće.

Na reviji koja je održana 2. februara s početkom u 19 sati u prostorijama nekadašnjeg Sa Cluba svoje modele je predstavila bosanskohercegovačka dizajnerica Adela Hodžić. 

"Iako je bilo teško organizirati projekat, zahvaljujući Adeli i podršci koju sam imala, rezultat je nadmašio moja očekivanja. Ljudi su se rado odazvali i zabavili, prije svega. Nadam se da ću imati priliku da u budućnosti radim na organizaciji još sličnih evenata. Ovo je bilo interesantno iskustvo iz kojeg mnogo toga mogu naučiti. Što se tiče novca, skupljeno je 1.230 KM, što će u potpunosti biti donirano. Uskoro trebamo održati sastanak s Roditeljskom kućom kako bi im predali sav sakupljeni novac", rekla je Lamija Dervanović.

Adela Hodžić je iskazala zadovoljstvo što je bila dio ovog projekta.

"Za mene je nešto najljepše biti u mogućnosti pomagati drugima, a privilegija je bila predstaviti svoj rad i novu kolekciju na ovakav način. Moram pohvaliti Lamiju, koja je tako mlada, a već razmišlja u ovom pravcu - da organizira događaje koji imaju za cilj pomagati onima kojima je najpotrebnije. Nadam se da će ovo što smo uradili dati ideju mnogima da se što više ovakvih stvari mogu realizirati, jer ako je to mogla osoba koja ima 16 godina, možemo svi", istaknula je Hodžić te dodala kako se oficijelne fotografije njene nove kolekcije proljeće/ljeto 2018. mogu očekivati veoma brzo.

005.jpg - undefined

Za muziku na humanitarnoj reviji za Roditeljsku kuću bio je zadužen Klabika Collective, a specijalni gost bila je Dalal Midhat. Oficijelne fotografije nove kolekcije za proljeće/ljeto 2018. godine, koja je predstavljena na Fashion Emergency reviji, radila je bh. fotografkinja Vanja Lisac

Podsjećamo, Fashion Emergency je ideja koja se rodila kao školski zadatak učenice Druge gimnazije u Sarajevu Lamije Dervanović. Naime, ona je željela organizirati neki događaj koji će biti u dobrotvorne svrhe i Roditeljska kuća je bila njen izbor.

"Kako se poznajemo od ranije, ona je pratila moj rad i predložila mi je da bi bilo idealno da taj događaj bude upravo modna revija, tačnije predstavljanje moje nove kolekcije. Vrijedno radimo na realizaciji te ideje od početka decembra 2017. godine", rekla nedavno za Radiosarajevo.ba dizajnerica Adela Hodžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije