U Sarajevu uskoro najveći europski sajam kultura - Global Village

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu uskoro najveći europski sajam kultura - Global Village
/ Global Village
U sarajevskom Domu mladih na Skenderiji, 5. aprila, više od 300 mladih iz preko 50 zemalja Europe i svijeta će stanovnicima Bosne i Hercegovine predstaviti kulture svojih država.

Organizator najvećeg europskog sajma kultura je omladinska organizacija AIESEC, čiji članovi najavljuju dobru zabavu s mnogo zanimljivog i interaktivnog sadržaja za sve uzraste. Ulaz je besplatan, a raznolik programski sadržaj traje od 16.00 do 19.00 sati.

Učesnici sajma dolaze iz raznih zemalja Europe i svijeta, a najdalji put preći će mladi iz Brazila, Kolumbije, Kanade i Kine kako bi prisustvovali ovom događaju i kongresu mladih EuroXPRO, koji također organizira organizacija AIESEC.

5. aprila u sarajevskom Domu mladih na Skenderiji, od 16.00 do 19.00 sati. 

Jedna od učesnica Global Villagea, gošća koja dolazi sa Malte, izjavila je da se iznimno raduje ovom događaju jer će imati priliku da bude ambasadorica svoje zemlje, da upozna mnogo internacionalnih studenata, kao i da nauči nešto više o Bosni i Hercegovini.

Pored izložbenog dijela sajma – hrane, pića i kulturnih elemenata koje će predstaviti gosti, te izloženih proizvoda domaćih preduzetnika, na bini u Domu mladih nastupit će mnogi sarajevski izvođači kao što su rock bend OPUS, Adnan i Tarik, plesna grupa Fresh Generation, Dance Development Center, te udruženje Kurser.

 Za sve posjetioce Global Villagea pripremljena je i zanimljiva nagradna igra u kojoj će oni najsretniji osvojiti zanimljive i vrijedne nagrade. U Chill Out zoni sajma, Red Bull će ponuditi kratki predah i osvježenje svojim proizvodima.

O sajmu kultura Global Village se možete informirati putem web sitea i Facebook  stranice. 

Pokrovitelji ovog događaja su Općina Novo Sarajevo, Općina Stari Grad, te Američka trgovinska komora AmCham, a kompanije koje su podržale Global Village su DVV International, NSoft & Spark, EY, PwC, UN u BiH, FH Princes, Securitas, Red Bull, Akta, UpTrend Marketing Solutions, Infomedia, Restart, BlowUp, RutMap, YPeer, Fructas, Bee JAPA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije