AIESEC: Želimo učiniti našu državu i grad boljim mjestom za život

Radiosarajevo.ba
AIESEC: Želimo učiniti našu državu i grad boljim mjestom za život
U Sarajevu i Zenici će u periodu od 11. jula do 10. oktobra boraviti 48 praktikanata iz 22 zemlje svijeta povodom projekata RevolutiON, Let's get green, Woman of tomorrow, koje organizuje AIESEC Sarajevo.

Zemlje iz kojih praktikanti dolaze su: Italija, Brazil, Kanada, Španija, Portugal,
Belgija, Austrija, Njemačka, Švicarska, Grčka, Turska, Azerbejdžan, Ukrajina, Kina, Malezija, Srbija, Crna Gora, Oman, Bahrein, Indija, Egipat, Litvanija.

Praktikanti će raditi u kulturnim ustanovama i nevladinim organizacijama kao što su: Gazi Husrev-begova biblioteka, Fondacija Cure, Crvena, Input, Žene za žene, Centar za kulturu Sarajevo, Historijski muzej Bosne i Hercegovine, Muzej Alija Izetbegović Udruženje INFOHOUSE, Pozorište mladih Sarajevo, Centar za edukaciju i istraživanje
NAHLA, Muzej savremene umjetnosti ARS AEVI, Udruženje obrazovanje gradi BiH, Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini, Edukativno-kulturni centar Tesnim, Tunel spasa i Ferijalni savez Sarajevo .

Također, oni će svojim idejama raditi na unapređenju organizacija u kojima rade a
ali  i unaprijediti sebe i svoje vještine radom u novom, internacionalnom okruženju.

Iz AIESEC-a Sarajevo se zahvaljuju ustanovama i organizacijama što su iskazali želju za saradnjom i dali svoj doprinos unapređenju društva u kojem živimo.

"Nadamo se nastavku saradnje u budućnosti kao i saradnju sa mnogo većim brojem organizacija za koje se nadamo da će prepoznati važnost projekta kojim želimo učiniti našu državu i grad boljim mjestom za život", poručuju iz ove organizacije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije