U potrazi za Rabijom Šubić

/ Komentari (36)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

alsjcklasjkkl

Jehs jehs, bolje vi što pre nađite novog aliju, to će vam život učiniti smislenijim ;)

komentar

Zivjela Nezavisna, Suverena BIH!! A izdajica i kukavicjih jaja nikada nije falilo u BIH. Ni za vrijeme rata, ali eto opstade i ostace ako Bog da! Drzava bosanaca i hercegovaca i svih onih koji je cute svojom!! <3

Padaj silo i nepravdo...

Jehs jehs, bolje vi što pre nađite novog aliju, to će vam život učiniti smislenijim ;) ka alsjcklasjkkl Kamo sreće da su svi ovi narodi već na samom početku 90-ih shvatili ko su i gdje ih vode svi ti "očevi nacija". Ta besprizorna gomila nakupina :Tuđmana, Sloba, Alija, Bobana, Karadžića! Danas bi se ovdje živjelo, stvaralo i uživalo, a ne umiralo, razaralo i iseljavalo.

kkwekmwkemk

Kamo sreće da su svi ovi narodi već na samom početku 90-ih shvatili ko su i gdje ih vode svi ti "očevi nacija". Ta besprizorna gomila nakupina :Tuđmana, Sloba, Alija, Bobana, Karadžića! Danas bi se ovdje živjelo, stvaralo i uživalo, a ne umiralo, razaralo i iseljavalo. ka Padaj silo i nepravdo... Da sam ja netko... Ne bih se ženio, pa razvodio, imao decu koju retko viđam, kredit u šavajcarcima... podreši čovek ;)

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

Kamo sreće da su svi ovi narodi već na samom početku 90-ih shvatili ko su i gdje ih vode svi ti "očevi nacija". Ta besprizorna gomila nakupina :Tuđmana, Sloba, Alija, Bobana, Karadžića! Danas bi se ovdje živjelo, stvaralo i uživalo, a ne umiralo, razaralo i iseljavalo. ka Padaj silo i nepravdo... Nažalost, to se nije dogodilo, a danas je, izvjesno, prekasno za otrježnjenje i katarzu. Svi tu poimence navedeni- i još golema masa njihovih doglavnika i sljedbenika!- teški su ratni zločinci, krvnici i zlotvori vlastitih naroda. Njihovi putevi/putovi "u bolju budućnost " bili su i ostali smrtonosni putevi. Slijepi kolosjeci samouništenja- na njih su zaveli i poveli i do ruba biološkog nestajanja doveli vlastite narode.

Kauzilitet

Dok se BiH i CG ne oslobodi NACIJA Kraljevine SHS (lazni konstitutivni narodi), nece se zavrsiti raspad JU, niti ce biti mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Kraljevina SHS sa samo 3 nacije je opak velikodrzavni krizarski projekat, uzrok ratova, nestabilnosti, pogroma i progona na Balkanu u XX vijeku! Sve na bazi krsta i jezika.

hbjhbhhuhjuhku

***

Role

"Moderna muslimanka" tj. nova Rabija je Sabina Silajdžić. Huda ni sama ne zna šta želi reći...

mndfjnsdjfnjefN

***

***

****

VELEIZDAJNICI BOSNE I ZAVNOBIH-a

* Na kraju shvate da je VOĐA- slijep!*

SEJflkekkj

***

Matrixus

Ovo članak o ovoj ludači SaBIA Silajdžić čiji su preci Bašići uglavnom bili ndh služinčad u crnim ili tamnozelenim domobranskim uniformama, a ova ni sama ne zna gdje je, ona nešto priča ali se iz tih njenih eskapada ne može ništa razaznati osim ili dg SCH ili namjerno ubacivanje ovakvih nakaradnih ideja koje obezvrijeđuju državnost BiH i pravo na njenu nezavisnost. Ona opasno podmeće i ruši poredak države po nalogu Sanu i Dodika.

VELEIZDAJNICI BOSNE I ZAVNOBIH-a

Pa ne znam da li ćemo se složiti ali bošnjaci su ipak šampioni u pogrešnom izboru vođe i ideologije ;) ka SEJflkekkj Ne bih se složio. Ovdje je u pitanju dead heat, mrtva (u)trka. U tom smislu, u umijeću strastvene autodestrukcije, snage svih ovdje su apsolutno izjednačene. Bez pristranosti i etnonavijačkih strasti, samo pogledajmo sve ovo- od 1990. do danas. Trijumf autodestrukcije!

komentar

***

Matrixus

***

jhjhjjijijojoj

***

VELEIZDAJNICI BOSNE I ZAVNOBIH-a

Pa možemo se složiti da se ne slažemo ali bih rado argumentovao svoj stav. Hrvatski nacionalni ciljevi su mahom stoprocentno ispunjeni. Srpski su uz dobrane restrikcije opstali na većini njihovog nacionalnog prostora stranom intervencijom izdeljenog na više celina no šta je sa muslimanima. Njihovo vodstvo se zadovoljilo raspodelom u kojoj su dobili industrijske centre bih koje su opljačkali no u strateškom smislu su reducirani na 23% teritorije bih. Nisam siguran da fanatična ideologija samoobmane sa tako slabim rasporedom na terenu može rezultirati srećnijom budućnošću ;) ka jhjhjjijijojoj Samo pod uvjetom da ratne ciljeve prihvatimo kao 100% premisu, konkluzija vodi do ovoga što si, vrlo precizno, naveo. Zar Hrvatska i Srbija ne nestaju biološki? Gospodarstvo/ekonomija, u čijim je rukama- Hrvatske i Srbije zasigurno ne! Kako žive prosječan Hrvat i Srbin u domovini i otadžbini? Kao najmanji narod, Muslimani/Bošnjaci- a mnogi moji prijatelji odbijaju SDA kumstvo nacionalnog preimenovanja- su neupitno najgore prošli. Ali, jesu li Hrvati i Srbi u boljem položaju u paradržavicama HB i RS, od stanovništva SDAbegovata? Boris Buden, Tarik Haverić, Dubravka Stojanović- samo neke navodim- cijele su eseje i studije, briljantne, posvetili autodestrukciji svih ovih unesrećenih naroda, razobličavajući laž bilo čijeg trijumfa iza stvarne strave i užasa ratnih ciljeva.

Padaj silo i nepravdo...

Pa možemo se složiti da se ne slažemo ali bih rado argumentovao svoj stav. Hrvatski nacionalni ciljevi su mahom stoprocentno ispunjeni. Srpski su uz dobrane restrikcije opstali na većini njihovog nacionalnog prostora stranom intervencijom izdeljenog na više celina no šta je sa muslimanima. Njihovo vodstvo se zadovoljilo raspodelom u kojoj su dobili industrijske centre bih koje su opljačkali no u strateškom smislu su reducirani na 23% teritorije bih. Nisam siguran da fanatična ideologija samoobmane sa tako slabim rasporedom na terenu može rezultirati srećnijom budućnošću ;) ka jhjhjjijijojoj Priključio bih se za okruglim stolom, ako može. Moja rodbina je "izmiješana" uzduž i poprijeko: od, do jučer, zajedničkog jugo-kazana do, uže, bosanskog lonca. Oni među nama, koji su bili za Vođe i Stranke, sa svim plemenskim predznakom, prošli su najbolje. Ostvarili svoje "ratne ciljeve" : valjaju se u novcu i nekretninama, a nas ostale izbjegavaju i gledaju kao puku sirotinju, nesposobne i "nacionalno neosviještene". A kad se sastanemo, ovdje i širom svijeta, mi "nacionalno neosviješteni", mi koji nismo u istom stroju i pod "našom svetom zastavom" stupali za Vođom, vidimo da smo potučeni i poraženi do nogu. Ali nam je taj naš teški poraz stoput draži od njihovih pobjeda koje su završile smrću Jugoslavije. Pobjeda koje se već 34 godine iživljavaju nad BiH i drže, sve ovdje, u stanju nezaslužene, nepravedne, neljudske i besmislene agonije. Toliko od mene i nas poraženih i nesposobnih!

Padaj silo i nepravdo...

*sa svim plemenskim predznacima*

Padaj silo i nepravdo...

Cijenim vašu iskrenost. Ali, za mene i one iz moga najbližeg okruženja, čovjek i ljudski život nesvedivi su na ono što nismo sami mogli birati. Mogao sam biti rođen kao Srbin, Bošnjak, Hrvat, Slovenac, Makedonac. Ili kao Afrikanac, Kinez, Indijac, Nepalac, Latinoamerikanac, australski starosjedilac. Slučajnost je htjela da sam to što jesam. Nacija, rasa, religija, jezik, historija/istorija me ne određuju i ne obavezuju. U prekratkom ljudskom životu zanima me samo kako ne povrijediti i za život ne uskratiti drugoga. Pokušati pomoći da ovu Zemlju, planetu, planet, spasimo i sačuvamo našoj djeci, unucima, praunucima. I svim stvorenjima koja Zemlju nastanjuju. Zanima me konačno rješenje samo jednog pitanja. Onog ljudskog. Krov nad glavom za svakoga, škola, zdravstvo. Posao i zarada koji ne idu u ruke kapitalista, tajkuna, mafijaša. Život bez mržnje, podjela, ratova. San? Da, san! Za mnoge danas smiješan, naivan, preemotivan. Ali s tim jedinim snom- drugih nemam- nastojim živjeti i nadam se da ću tako i umrijeti. Pokušavajući doprinijeti da ne bude samo san ni za mene ni za druge.

Guest

BiH vijekovima je imala i heroje,gazije i izdajice,u konačnici gazije su GAZIJE a izdanici su smrdljiva G…a i tako će biti vazda i Bosne će biti do Sudnjega Dana,ako Bog’da

kjhjkhjjkjlkl

A da se mi ipak vratimo našoj svakodnevnoj rutini, nekako smo brate ko misice. Ja mis rudog i okoline a vi bome dobro avanzovaste ;)

Kauzalitet

***

komentar

A da se mi ipak vratimo našoj svakodnevnoj rutini, nekako smo brate ko misice. Ja mis rudog i okoline a vi bome dobro avanzovaste ;) ka kjhjkhjjkjlkl Daleko si ti od misice, prije samozvani vojvoda od Rudog

njkljlkjljljkl

Daleko si ti od misice, prije samozvani vojvoda od Rudog ka komentar Brine me to koliko se nenadano danas slažemo ;)

Kralj Ubu / Kralj Ibi

Eh, moj narode! U svim ovdašnjim primjercima! Sve su vam uzeli! Pljunuli na prošlost. U trajno pomračenje utopili sadašnjost. Budućnost svih vas- ali ne njihovu, "kraljevsku"!- preporučeno poslali u tri lijepe. A vi ih i dalje branite i hranite. Svojim sinovima. Svojim izgubljenim domovima. Svojim opljačkanim imanjima i životima. Njihova će djeca, kao i oni, kao i danas, i sutra uživati. u U tropskim morima, švicarskim zimovanjima, orgijama u Dubaiju, prežderavanjima u hotelima sa 5 zvjezdica. Vi prebrojavajte svoje mrtve i svoje bogalje. Preživljavajte na jedvite jade svaki mjesec. I čekajte pokorno i poslušno da vas opet, danas ili sutra, pozovu u rovove i grobove. Eh, moj narode... U svim ovdašnjim primjercima- stočnog fonda za njihove klaonice.

Vess

I gdje je sada ta Rabija Šubić?

Matrixus

***

Gdhehhxdh

Ja bgm kao normalna osoba ne shvatam poentu ovog teksta u ovom trenutku. Narod nema sta da jede, kokizluk toralni, a vi sijete mrznju i strah necim sto je bilo prije 30 i vise godina. Nek mi znamo ko je ko, a sto smo kokuzi frontalni i sto penzioneri vegetiraju pored kontejnera sta ima veze

Matrixus

Ja bgm kao normalna osoba ne shvatam poentu ovog teksta u ovom trenutku. Narod nema sta da jede, kokizluk toralni, a vi sijete mrznju i strah necim sto je bilo prije 30 i vise godina. Nek mi znamo ko je ko, a sto smo kokuzi frontalni i sto penzioneri vegetiraju pored kontejnera sta ima veze ka Gdhehhxdh Poenta teksta je i da je ovaj portal željan klikova pa objavljuje u ovaj tekst a i sam autor kaže da je Rabija = Sabina, nazor etnikuša koja u određenom istorijskom momentu radi za neprijatelja, za njegovu propagandu ili u korist njegove filozofije. To mu ga dođe nešto kao tužna priča o dvije izdajnice koje svoj narod prodadoše za pare, za uvlačenje itd. Svaki period kroz istoriju im svoje budale, kvislinge, neljude...a portal živi od klikova.

Pa vi ste rekorderi po razumnim srbima i hrvatima

U ovom tekstu se tendenciozno pokusava prikazati kako srbi toboze stalno postavljaju politicke marionete muslimanima, a upravo na ovom portalu najveci broj bosnjackih marioneta iz srpskog naroda svakodnevno objavljuje svoje tekstove i probosnjacke politicke stavove. To su vasi "razumni i moderni srbi" tj. oni koji govore ono sto vi iz bosnjackog sarajeva zelite i po tome je sarajevo je rekorder. Najglasniji od njih je dragan bursac, koji je poznat po antisrpskim stavovima, pa slobodan vaskovic itd. A od politicara, novinara i drugih su tu: bogic bogicevic, miro lazovic, mirko pejanovic, tatjana ljujic mijatovic, jovan divjak, zoran cegar, milan dunovic, slobodan kovacevic, desnica radivojevic, strajo krsmanovic, duska jurisic, sasa magazinovic, vojin mijatovic, zlatko miletic, ivica saric, zeljko komsic, ivo komsic, zvonko komsic, vlatko glavas i mnoge druge marionete iz srpskog i hrvatskog naroda kojima vec 30 godina glumite multietnicnost. I od toliko vasih sarajevskih marioneta, vi nadjete jednu rabiju subic da pisete o njoj. Objektivno i nepristrasno nema sta. Zato ce se bih i raspasti, jer vi jednostavno odbijate shvatiti da bih nije od bascarsije do marindvora i niste vi u sarajevu bih.

Nije životopisna

Nego živopisna. Djeco, djeco...

Ne pijem dok Paja vozi

Tragom ptice Dodo

OdFikretaMlada

Eno vam Rabije na Ekonomskom fakultetu, lako ćete je prepoznati, neuredna, neugledna, raščupana, ponaša se unezvjereno i bulazni.

visocica 1662

***

/ Najnovije