U potrazi za blagom BiH: Zajedničko nasljeđe zbližilo mlade iz Prnjavora i Travnika

0
Radiosarajevo.ba
U potrazi za blagom BiH: Zajedničko nasljeđe zbližilo mlade iz Prnjavora i Travnika
Foto: Facebook/IOM / Mladi iz Prnjavora u posjeti Travniku

Mladi iz Prnjavora proteklog su vikenda posjetili svoje vršnjake u Travniku kako bi se što bolje upoznali, saznali nešto više jedni o drugima, kao i o onome što ih povezuje, a to je zajedničko nasljeđe.

Posjeta je upriličena u okviru projekta U potrazi za blagom Bosne.

Kako su istakli iz Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH, ovo je treća u nizu razmjena zahvaljujući kojoj su mladi imali priliku da, ne samo sopstveni grad, nego i druge gradove, vide u nešto drugačijem svjetlu, kao i da uspostave nova prijateljstva.

"Bilo je zanimljivo kada smo se prvi put sastali na kampu u Banja Luci, iako se mi iz Novog Travnika nismo toliko družili sa mladima iz Prnjavora. Nekako ove travničke ulice kao da su nas zbližile, tako da očekujem da će tokom naše posjete u Prnjavoru biti još bolje!", riječi su jedne od učesnica.

Iz IOM-a su pojasnili da se, uz podršku Perpetuum Mobile, mladi iz Banja Luke, Jajca, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Sarajeva i Travnika uzajamno posjećuju, s ciljem zajedničkog istraživanja lokalnih istorijskih i kulturnih znamenitosti, kreiranja multi-medijalnih sadržaja putem kojih prenose priče o svim tim značajnim mjestima, koje će potom pretočiti u interaktivnu online mapu.

"Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije IOM Bosnia and Herzegovina uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID Bosnia and Herzegovina ", naveli su iz IOM-a na svojoj Facebook stranici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije