U Historijskom muzeju BiH humanitarna izložba za pomoć Ukrajincima

1
AA
U Historijskom muzeju BiH humanitarna izložba za pomoć Ukrajincima
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Izložba: ”Art za Ukrajinu: Da humanost pobijedi”

U Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine u Sarajevu danas se održava humanitarna izložba za pomoć ugroženom stanovništvu Ukrajine, javlja Anadolu Agency (AA).

Izložbu, pod nazivom "Art za Ukrajinu: Da humanost pobijedi", organizuje Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji sa Školom za slikanje ”Atelier Fly”.

Izloženo je oko 40 slika, koje su radili polaznici Škole za slikanje ”Atelier Fly” starosne dobi od šest do 65 godina.

Ministarstvo kulture i sporta KS planira značajna ulaganja oko 12 miliona KM u nove projekte

Ministarstvo kulture i sporta KS planira značajna ulaganja oko 12 miliona KM u nove projekte

"Ako ste umjetnik, nije dovoljno da samo lijepo crtate nego da imate društvenu odgovornost i svojim radom ukažete na aktuelne probleme, da pomognemo ljudima u nevolji, pogotovo znajući da je i naš grad prošao sve isto. Ovo je idealna prilika da se u Sarajevu održi humanitarna izložba i pomognemo ljudima u nevolji. Sarajevo najbolje zna kako je biti bez ikakve pomoći", izjavio je Faris Hadžihasanović, voditelj škole crtanja i slikanja ”Atelier Fly”.

S obzirom da je riječ o izložbi humanitarnog karaktera, početna cijena slika je 10 konvertibilnih maraka, a u skladu sa mogućnostima može iznositi i više.

Prikupljeni novac biće uplaćen na račun Crvenog križa Federacije BiH te proslijeđen u globalni hitni apel za pomoć i podršku narodu Ukrajine.

Izložba: ”Art za Ukrajinu: Da humanost pobijedi” - undefined

Foto: A.K./Radiosarajevo.ba: Izložba: ”Art za Ukrajinu: Da humanost pobijedi”

Indira Kriještorac, glasnogovornica Crvenog križa FBiH, rekla je da će prikupljeni novac biti uplaćen na račun ove organizacije te proslijeđen u globalni hitni apel za pomoć i podršku narodu Ukrajine.

"Svima nam je jasno koliko je bitno kroz kulturu i sve ostalo iznaći način da pomognemo ljudima u potrebi. Crveni križ FBiH je na razne načine pokušao pomoći ljudima, od toga što smo na samom početku pokrenuli humanitarni broj 17023 putem kojeg se sa svih operatera u zemlji mogu donirati dvije marke koje idu za pomoć dijelu ugroženog stanovništva", rekla je Kriještorac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije