U Goethe-Institutu održani Dani karijere: "Vaša budućnost ovdje i sada"

0
Radiosarajevo.ba
U Goethe-Institutu održani Dani karijere: "Vaša budućnost ovdje i sada"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Dani karijere u Goethe institutu

Delegacija njemačkog biznisa u Bosni i Hercegovini i Goethe-Institut  danas su prvi put organizirali zajednički dan karijera  - Vaša budućnost ovdje i sada, na kojem su se predstavile njemačke i bosanskohercegovačke kompanije i organizacije.

Na informativnim štandovima, na predavanjima i radionicama, mladima su predstavili svoja područja djelovanja, pokazali im izglede za karijeru u Bosni i Hercegovini i savjetovali ih o potrebnim tehničkim i jezičnim kvalifikacijama.

Mojposao je predstavio aktuelne profesionalne tržišne trendove u Bosni i Hercegovini i ukazao na mogućnosti za karijeru.

Još jedna velika policijska akcija u BiH: Pretresi na više lokacija, uhapšeno nekoliko osoba

Još jedna velika policijska akcija u BiH: Pretresi na više lokacija, uhapšeno nekoliko osoba

U radionicama  "Aplikacijska obuka" bilo je riječi o tome kako izgleda savršen portfolio aplikacija za posao.

Ciljna grupa su bili učenici završnih godina srednjih škola (gimnazije i stručne škole).

Događaj ima za cilj da učenicima otvori izglede za profesionalnu budućnost u državi, da ih podrži u njihovoj karijernoj orijentaciji i ujedno pokaže mogućnosti za karijeru sa poznavanje njemačkog jezika.

Dan karijere dio je projekta "StayNet" Goethe instituta u jugoistočnoj Evropi kako bi se suprotstavio ozbiljnom nedostatku kvalificiranih radnika i zabrinjavajućoj nezaposlenosti mladih u zemljama Zapadnog Balkana i otvorio izglede mladim ljudima za profesionalnu budućnost u svojim domovina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije