U Banjoj Luci doček Pravoslavne nove godine uz Bijelo dugme

Fena
U Banjoj Luci doček Pravoslavne nove godine uz Bijelo dugme
Arhiv / Islamović, Bregović i Tifa
Povodom Nove godine prema julijanskom kalendaru, na Trgu Krajine u Banjoj Luci večeras će biti održan koncert "Bijelog dugmeta", prvi u tom gradu nakon 28 godina.

Kako su najavili organizatori, Goran Bregović, Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović će u dvosatnom nastupu zabavljati Banjalučane i njihove goste uz neke od svojih najpopularnijih hitova.

Početak koncerta najavljen je u 23 sata, a trajat će do jedan sat iza ponoći.

Uoči nastupa grupe Bijelo dugme, najavljen je koncert benda Mistik, a za dobro raspoloženje, sve do tri sata iza ponoći, pobrinut će se i DJ Kizami.

Pokrovitelj koncerta u Banjoj Luci je predsjednik RS-a.

Istovremeno Grad Banja Luka i Banski dvor organiziraju svečani doček julijanske nove godine ispred Banskog dvora i porte Hrama Hrista Spasitelja, s početkom od 19 sati. U kulturno-umjetničkom programu nastupit će Veliki gradski tamburaški orkestar i Tamburaši s Vrbasa.

Vatromet u 23.55 sati najavit će „dolazak“ Pravoslavne nove godine, dok će u ponoć početi moleban u Hramu Hrista spasitelja.

U RS-u je subota, 14. januara, neradni dan, odlučila je entitetska vlada. Policija je pojačala sigurnosne mjere povodom proslave Pravoslavne nove godine u Banjoj Luci i u drugim općinama tog bh. entiteta, u kojima će također biti organizirane proslave na otvorenom uoči Nove godine prema julijanskom kalendaru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije