Građani Tuzle zajedno proslavili Božić: Zabava, čaj i kuhano vino na Trgu slobode

Radiosarajevo.ba
Građani Tuzle zajedno proslavili Božić: Zabava, čaj i kuhano vino na Trgu slobode
Zaista lijepim scenama prisustvovali su danas građani tuzle na Trgu slobode, gdje je upriličeno veliko druženje i kulturno-zabavni program, u sklopu proslave pravoslavnog Božića na otvorenom.

Baš kao u mnogim gradovima diljem svijeta svi građani Tuzle imali su priliku da uz kuhano vino, čaj i božićne kolače uživaju u šarolikom programu u samom centru grada, a sve zahvaljujući Opštem udruženju samostalnih obrtnika Tuzle koji su, uz pomoć gradske uprave, upriličili ovo druženje.

Sa građanima se, ovom prilikom, družio i Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, koji je poručio da je ovo zaista divna prilika da građani zajedno slave, prenosi Tuzlanski.ba.

“Svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti želim sretan Božić. Mi smo pokrenuli aktivnosti sa Opštim udruženjem samostalnih obrtnika Tuzle, pokrovitelji smo i fnansijeri. Vidjeli ste da smo na sličan način obilježili i katolički Božić, a onda smo ja bih rekao lijepo obilježili Novu godinu. I danas, na pravoslavni Božić okupili smo se, da tačno u podne svi zajedno proslavimo ovaj važan vjerski praznik. Dobro je da nas vjerski praznici vežu, jer doprinosi to bogatstvu različitosti Tuzle i BiH”, istakao je Imamović ovom prilikom.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije