Tuga: Najviše samoubistava u Federaciji počinile osobe starije životne dobi

/ Komentari (2)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Morz

Treba pitati vlasti zasto , to oni najbolje znaju. Osim ovih samoubistava koliko ih je jos umrlo zbog zanemarivanja u starackim domovima u bolnicama i nerada socijalnih sluzbi. Neka se i mladi zapitaju koliko su sebicni pa se prema starima odnose kao prema vec nepostojecim osobama. Ljekari isto tako, cim kazes da neko ima preko 65 ili 70 godina kazu da ga ne treba lijeciti jer je star. Za one preko 80 se cude kako su jos zivi. Etika.

Ipak u zapad.njemackoj nije sve bajno

Vecina starijih se ubija zbog samoce ali i zbog neimastine, a ne zele nikoga time opterecivati i nekome biti na teret. Vidim da je stopa samoubistava u fbih visoka, pa ne znam kako je to moguce jer vi dobro zivite. Kako lagumdzija rece, vi ste zapadna njemacka za rs.

/ Najnovije