Tri godine TIM-a: Stručna podrška i edukacija za trudnice i majke

Radiosarajevo.ba
Tri godine TIM-a: Stručna podrška i edukacija za trudnice i majke
Savjetovalište za trudnice i porodilje koje vodi Udruženje trudnica i mama obilježilo je prigodnom proslavom tri godine rada.

Proslavu su uveličali brojni stručnjaci iz svih oblasti, pedijatrije, ginekologije, stomatologije, te brojni saradnici koji aktivno daju doprinos radu TIM-a, ali i brojni prijatelji Udruženja.

"Nakon tri godine posvećenog rada na edukaciji i pružanju grupne psihološke podrške putem savjetovališta TIM-a, ponosno možemo reći da naš projekat prati preko 41.000 žena i naša priča iz dan u dan raste i jača", poručili su iz ovog Udruženja.

Misija Udruženja trudnica i mama ogleda u podršci očuvanja porodice, povećanja nataliteta i razvoja zdravog društva. Stvaranje uslova za edukaciju svih trudnica i majki, i onih koje nisu u materijalnoj mogućnosti da same to priušte.

Udruženje je registrovano na državnom nivou te svoje aktivnosti provodi na teritoriji BiH.

Belma Šoljanin i Aida Džaferović,  psihologinje i majke, već 3 godine rade na permanentnoj podršci populaciji trudnica i porodilja. 

Ova vrsta grupne podrške postoji od februara 2015. godine. 

"Nikada za skoro 3 godine nije uskraćena besplatna psihološka podrška putem Facebook grupe niti jednoj ženi koja se javila, a hiljade žena su pisale i pišu", rekli su iz Udruženja.

I gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka na sastanku održanom početkom novembra 2017. godine izrazio je podršku radu ovog Udruženja.

"Nastavljamo raditi na jačanju i širenju svijesti o važnosti podrške ovoj osjetljivoj populaciji", poručile su članice Udruženja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije