Trebinje: Eparhija pripremila 8500 vaskršnjih jaja

Radiosarajevo.ba
Trebinje: Eparhija pripremila 8500 vaskršnjih jaja
Foto: Saransak.com / Priprema vaskršnjih jaja

Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska ove godine je pripremila  8500 vaskršnjih jaja.

Jedan dio ovog velikog kontigenta podijeljen je korisnicima Narodne kuhinje koja djeluje pri Eparhijskom domu u Trebinju.

Jaja će, takođe, biti podijeljena vjernicima nakon liturgije u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju.

Šef u Narodnoj kuhinjI u Trebinju Gojko Bokić potvrdio je za portal Saransak.com da je dio jaja podijeljen sirov, u školjkama, onim vjernicima slabijeg materijalnog stanja koji žele sami da farbaju jaja, a dio je skuvan i ofarban u Narodnoj kuhinji.

„Naša radost darivanja na najradosniji hrišćanski praznik je velika, jer možemo da podijelimo ono što imamo sa svojim sugrađanima, pa će i korisnici naše kuhinje osjetiti više radost Vaskrsa“, rekao je Bokić. 

On je podsjetio da će dio obojenih jaja otići i starim i bolesnim, a dio je ofarban i za Crkvenu opštinu Dubrovnik gdje će biti podijeljen na Vaskrs u crkvi Blagovještenja gospodnjeg svim vjernicima koji budu na Vaskršnjoj liturgiji.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije