Treba li bakšiš biti uračunat na fiskalnom računu?

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Role

Budale, ja prvi tada ne bih ostavljao ni feninga ako bi država uzimala PDV na ono što ja dobrovoljno ostavim konobaru.

Guest

gazde trebaju dati konobaru za njegov rad platu a ne gosti

Ha ja

A da donesete zakon da se pola astronomske plate politicara, koji ionako nista ne rade vec se igraju na telefonu tokom sjednica, uzme i da siromasnima? To ne moze, ali moze dodatno otkidanje od usta sirotinje ***

Nema logike

Baksis je na dobrovoljnoj bazi. Ako automatski bude uracunat , onda ne idem na pice. Zasto bi davao baksis konobaru koji nije ljubazan?

Glupson

Prvo sredite da rad u drzavi na svim nivoima funkcionisu kako treba . Ne gradi se kuca od krova nego od temelja koji moraju biti po naormama i standardima. Omogucite osoblju kafica i restorana da primaju redovn i zasluznu placu , osigurane zdrave radne okolnosti. Zasto bi uvijek davao baksis, dolazim na pice i u cijenu pica su uracunate usluge osoblja i mjesta gdje se pice ispija. Pijanske ideje bez detaljnih analiza i potreba ne iznosite u javnost jer daje indikacije da nepismene osobe odlucuju o stavrima o kojima nemaju znanje i iskustvo.

Moze..

...ali jedino kad konobari budu profesionalci. Trenutno stanje je najblaze receno sramota.

Jole

I kad djeca dobiju recimo bajramluk i to treba da se oporezuje!!!sve po zakonu

Guzina

Zasto bi se plachao dupli porez to je vec oporezovano kroz moju platu pa onda opet od konobara uzeti baksis , e onda nema baksisa pa uzimajte koliko hocete

/ Najnovije