Travničani oduševljeni: Srušena ograda podjele u školskom dvorištu

Radiosarajevo.ba
Travničani oduševljeni: Srušena ograda podjele u školskom dvorištu
Foto: Facebook/ID Photography / Ljubav pobijedila sve

Nerijetko kritikovana ograda u dvorištu travničke škole, ograda podjele koja je i u pjesmama opjevana, danas je konačno uklonjena, na oduševljenje Travničana.

Fotografija oduševila region: Dvije škole pod jednim krovom rodile jedinstvenu ljubav

Ova ograda dugo je bila materijalni dokaz višegodišnjeg nametnutog i neprihvatljivog načina života koji je, zahvaljujući prvo malim zajedničkim aktivnostima, druženjima i prijateljstvima, prerastao u ono što je uvijek postojalo, a starije generacije pamte u Travniku, a zove se suživot i zajedništvo, piše travnički.info.

Dok se ograda podjele trajno uklanja, spominje se izgradnja nove ograde oko cijele školske zgrade.

Podsjećanja radi, ograda je postavljena između Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” gdje se nastava izvodi prema hrvatskom planu i programu, te Mješovite srednje škole “Travnik” koja nastavu izvodi prema bosšnjačkom planu i programu.

Priča o ovoj ogradi i podijeljenom školskom dvorištu ilustruje podjele u školskom sistemu u BiH, a Travničani već duže vrijeme iniciraju njeno rušenje.

Nedavno je ljubavna priča novopečenog bračnog para iz Travnika, Elisabet Ele Hrgić i Inasa Dagoje, osvojila internet, a upravo je predstavljena kroz fotografiju koja je nastala pored ograde ispred travničke škole. Ele s jedne strane, a Dagoje s druge, pokazali su da ljubav prevazilazi sve barijere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije