Tomislavgrad: Fratar i imam govorili o potrebi doniranja organa

Radiosarajevo.ba
Tomislavgrad: Fratar i imam govorili o potrebi doniranja organa
U Tomislavgradu sinoć je u organizaciji Doma zdravlja Tomislavgrad i Udruženja dijaliziranih i transplantiranih FBiH i Donorske mreže FBiH održana Javna tribina "Darivanje organa-Novi život na dar".

U punoj dvorani Skupštine Livanjskog kantona bilo je govora o životu dijaliziranih bolesnika, problemima s kojima se svakodnevno susreću, transplantaciji organa te o smrti mozga.

O stručnim temama su govorili Tomislav Žuljević, predsjednik Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH i dr. Nermina Rizvanović, specijalistica anesteziologije i transplatacijski koordinator KB Zenica.

Gvardijan tomislavgradskoga Franjevačkog samostana fra Sretan Ćurčić i imam Džudža Džaferove džamije Tarik ef. Gušić govorili su o doniranju organa s vjerskoga aspekta.

Nakon predavanja posjetiteljima je bilo omogućeno potpisivanje donorskih kartica. Odaziv je bio odličan, te su organizatori izrazili nadu da je ovo samo početak širenja pozitivne svijesti o donaciji organa i potpisivanju donorskih kartica. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije