Teodora Marković o predstavi koja je razotkrila Kasumovića: "Vrijeme je za postavljanje pitanja"

/ Komentari (15)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Davno je

...prošlo vrijeme za postavljanje pitanja. Pet do dvanaest je za suvisle, konkretne i djelotvorne odgovore. Trulež je ovdje- a čini se da je to planetarna pojava- korijenska i strukturna. Odavno je bilo vrijeme za temeljnu i temeljitu rekonstrukciju i rekonstituciju države, sistema, društva. Ili je već i to prohujalo s vihorom- i živimo poslije onoga - dvanaest i pet?

Nije jasno

Pa jeste li ju pitali hoće li njen prijatelj iz publike, koji je progovorio o svemu, prijaviti zlostavljanje ili što?

Guest

***

Sve je zapetljani i nejasno

Ne razumijem da li tužilaštvo treba da reagira na svjedočanstvo žrtve jer je iznešeno javno i zašto je mladić rekao da je sproveden postupak a nije za njegov slučaj već drugi? Ovo je toliko sve čudno i nejasno.

Kakve

veze imaju ova dva slučaja, slučaj djeteta od 14 godina, je zlostavljanje i taj slučaj je prijavljen i ovaj je osuđen. Kakve veze ima momak od 24 godine, kojem je prišao Moamer i stavio mu ruku na nogu, šta nije se mogao odbraniti, mogao se odbraniti na milion načina, nego malo i ovaj sada traži popularnosti. Da se razumijemo za zlostavljanje djeteta od 14 godina, dobio je previše blagu kaznu i sud nije trebalo da mu dozvoli otkup iste. Dijete od 14 godina se nije moglo odbraniti, nije znalo, ali je prijavilo zlostavljanje. Ovaj je tada imao 24 godine i nema šanse da se nije mogao ili nije znao odbraniti.

Gost_Radio_Sarajeva

Lijepo de da Radio Sarajevo nastavlja objavljivati, ali malo novinarskog istrazivanja ne bi bilo na odmet. Frapantno je da se za ovo saznalo godinu dana poslije suđenja. Zamislite da su u Americi o Bill Cosbiju, Weinsteinu ili Kevin Spacey-u saznali iz novina rezulate sudjenja godinu dana poslije. Možda je ideja da se istraže i ostale presude, bojim se da ovoga ima puno više, ne samo po pitanju bludnih radnji.

Novinari

Je li iko kontaktirao udrugu gdje on trenutno radi sa djec..?

Pretjerivanje

***

Haha

Vrijeme je i za cevape

he he

Što je teodorica iskoristila da se malo promoviše po sarajevu. Kakve veze imaju njene instagram fotografije sa zlostavljanjem maloljetnika. Moamera treba najstožije kaznit ali ne treba graditi samopromociju na tudjoj muci. naravno da ga ne podrzavam da je uradio nesto slicno mojoj djeci ja bi sad lezao. ali nije Moamer jedini u gradu i nije se to desilo jucer, sta se sad svi nesto cudite i zgrazavate. Gori su mi ovi lešinari za publicitet na pedofiliji od pedofila u pm..

Ne pijem dok Paja vozi

veze imaju ova dva slučaja, slučaj djeteta od 14 godina, je zlostavljanje i taj slučaj je prijavljen i ovaj je osuđen. Kakve veze ima momak od 24 godine, kojem je prišao Moamer i stavio mu ruku na nogu, šta nije se mogao odbraniti, mogao se odbraniti na milion načina, nego malo i ovaj sada traži popularnosti. Da se razumijemo za zlostavljanje djeteta od 14 godina, dobio je previše blagu kaznu i sud nije trebalo da mu dozvoli otkup iste. Dijete od 14 godina se nije moglo odbraniti, nije znalo, ali je prijavilo zlostavljanje. Ovaj je tada imao 24 godine i nema šanse da se nije mogao ili nije znao odbraniti. ka Kakve Tako je! Da je meni stavio ruku na nogu ja bi mu tu ruku iščupao iz ramena a isto je mogao i onaj od 24 godine. Osim ako mu nije bilo drago.

To se dogodilo ranije

***

makarenkova pedagogija

hebalo te stanje u društvu. sve vas besposličare glumce i gumice, režisere i furbalere... trebalo bi na društveno koristan rad

Error

Slucajno se otkrilo Pa ne vjerujem u slucajnosti i kolika hajka a imali su i nastavnika nipovca pa se nije ovoliko terorisalo javno mjenje Kazna za ratni zlocin se takodjer otkupljuje kazna za silovanje i sl. Mito i korupcija nam utkana u drustvo i nepotizam to odlicno znate vi mediji takodjer ste dio tog Sistem nam je mafijaski to i vrapci znaju i sta sad? hoce ga smit rjesavati ? Nama trebaju ljudi od morala a ne podobni stranacki nesposobni egocentricni neodgojeni odbojni preletaci ublehasi lazne patriote i izdajnici A imamo ih u vlasti jer ih narod zeli uhl**** i njihovo glasacko tijelo to je djavolji krug Tako prestanite biti licemjeri i pocnite prvo od sebe popravak drustva

super, nema vise lzn na ftv

falim te boze da nas vise nece maltretirati pustajuci nam nam ftv praistorijske epizode one retardirane serije lzn, a sve zahvaljujuci ovom pedofilu.

/ Najnovije