! / Suđenje Halidu Muslimoviću: "Psovao je džamiju, udario volan, a onda i mene"

29. 10. 2019. u 13:31:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 360

Sa Halidom sam se upoznala 2015. u Australiji na njegovom koncertu, bili smo u emotivnoj vezi tokom koje sam mu pozajmila više od 20.000 maraka, a kada sam tražila svoje pare nazad nastao je pakao, izjavila je Sonia Bašić.

Pogledajte emisiju koja je objavljena u Australiji o Halidu Muslimoviću
Australka tvrdi da ju je opljačkao Halid Muslimović: Evo šta on kaže

Ona je tokom današnjeg svjedočenja u Osnovnom sudu u Banjoj Luci zatražila od suda da najstrožije kazni Halida Muslimovića u skladu sa zakonom koji važe u BiH, piše Srpskainfo.

Prema optužnici banjalučkog tužilaštva Muslimović je u julu prošle godine nakon koncerta u Kozarcu brutalno pretukao Bašićevu sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

U potresnom svjedočenju Bašićeva je do detalja ispričala šta se dešavalo kobne noći.

Na Halidov koncert u Kozarcu došla je 27. jula prošle godine kako bi dogovorili vraćanje više od 20.000 KM novca koji je posudila Muslimoviću. Kritične večeri zatražila je od Muslimovića da je nakon koncerta odveze do taksi stanice kako bi se vratila u Banja Luku.

Dok su se vozili pitala je Halida kada će joj vratiti njen novac. Muslimović se zaustavio na lokalnoj benzinskoj pumpi, a nakon pitanja o novcu, dodao gas i krenuo prema Banjaluci.

"Vozio je kao manijak, 140, 150 kilometara na čas. Ponovo sam ga pitala za pare, a on je počeo psovati džamiju, udarati šakom od volan, a zatim je udario i mene koja sam sjedila na mjestu suvozača", prisjetila se kritične večeri Bašićeva.

U trenucima koji će uslijediti, Muslimović je nakon divljačke vožnje zaustavio svoj „pežo“ pored magistralnog puta, izašao napolje, te uhvativši je za kosu izbacio Bašićevu iz auta.

Sonia je ispričala da je pukom srećom u padu izbjegla udarac glavom od kamen. Nakon što je uspjela doći do auta, Halid ju je dočekao i udario šakom u glavu, a ubrzo je ubacio u auto i nastavio prema Banjaluci.

"Vozio je kao manijak", dodala je Sonia.

Kada su došli u Banjaluku ispred zgrade u kojoj Bašićeva iznajmljuje stan, Muslimović je, kako navodi ona, izbacio iz auta i otišao.

Podsjećamo, Halid Muslimović je ovako za naš portal prokomentirao njene navode:

Ja sam čist kao suza. To je laž, manipulacija i ucjena. Čekam da suđenje počne, sve ću dokazati“, kazao je kratko Muslimović za Radiosarajevo.ba.

"Što laže, to će je koštati. To će sve sud da riješi na kraju. Žena izmišlja cifre, a sud će donijeti zadnju", dodao je na kraju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA