Studenti Akademije likovnih umjetnosti najavili izložbu pod nazivom DEEYA

2
N. Ć.
Studenti Akademije likovnih umjetnosti najavili izložbu pod nazivom DEEYA
Foto: Facebook / Izložbeni plakat

U Gradskoj Vijećnici u Sarajevu u petak, 2. juna, bit će uprilična konceptualna izložba studenata Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu pod nazivom DEEYA.

Zajedno sa studentima Akademije likovnih umjetnosti, na izložbi će biti prisutni i studenti sa Akademije scenskih i muzičkih umjetnosti. 

Sve tri navedene akademije pripremile su ponešto od svoje oblasti.

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Pored već najavljene izložbe, održat će se poseban konceptualni dramski preformans, uz muzičku podlogu.

Ovaj događaj je od velike važnosti za mlade ljude koji su radili na njemu. Uloženo je mnogo truda i spremljen je raznolik sadržaj koji bogati umjetnost na ovim prostorima u svijetu mladih.

Revolucija dok mirišem baš lijepo: Popularna Andrijana Vešović Zombijana otvorila izložbu u Sarajevu

Revolucija dok mirišem baš lijepo: Popularna Andrijana Vešović Zombijana otvorila izložbu u Sarajevu

Mlade studente, bodrit će njihova profesorica Nataliya Salikhovich.

Inspirativna tema 

Studentica Akademije Likovnih umjetnosti u Sarajevu, Ena Kalaba za portal Radiosarajevo.ba naglasila je da ovom izložbom umjetnici predstavljaju svoj kreativni rad iz različitih uglova, za šta su posebno bile zadužene djevojke.

"Pozivamo vas da svojim dolaskom obilježite rad ove zajednice, jer vjerujemo da dijelimo zajedničku publiku. Sav koncept izložbe vodi se jednom inspirativnom temom autoportreta. Upravo kroz ovu temu umjetnici prikazuju svoj unutrašnji doživljaj samih sebe i kako percipiraju svoju umjetnost. Takva tema prožima se kroz sve tri navedene umjetnosti. Upravo na taj konceptualan način umjetnici predstavljaju svoj rad i donose novu priču iz svojih uglova", naglašava naša sagovornica. 

Idejni tvorci

Ena dodaje da je cilj izložbe da svaki umjetnik ponaosob publici približi vlastiti doživljaj umjetnosti. 

"Na izložbi ćemo svi iznijeti svoje lične dijelove i pokloniti ih publici. Program počinje dramskim, konceptualnim preformansom Akademije scenskih umjetnosti, a nastavit će se sa izložbom i muzikom druge dvije (ALU I MAS). Bitno je naglasiti da ovaj događaj temeljno pokreću djevojke sa Akademije likovnih umjetnosti i da su one idejni tvorci. Vizija tj. cilj ove izložbe, jeste da publici prikažemo svoje lično shvatanje umjetnosti, te kako se ona se prožima kroz sve nas, što će biti prikazano kroz interaktivni dio preformansa", zaključuje naša sagovornica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije