Sahrana u Splitu / Predrag Lucić ispraćen na posljednji počinak uz pjesmu Monty Pythona

12. 01. 2018. u 14:26:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 87

Stotine prijatelja i poštovatelja iz cijele bivše Jugoslavije, te zvuci melankoličnih rock balada ispratili su danas oko podne preminulog novinara i umjetnika Predraga Lucića, koji je danas pokopan na splitskom groblju Lovrinac.

Na dojmljivom oproštaju govorio je Lucićev prijatelj i najbliži saradnik Boris Dežulović, koji je u intimnom govoru kazao kako bi Lucić "prerano i premlad otišao, kada god da je otišao".

"Nema ovaj jezik riječi da opiše tvoju veličinu, jer ti si uvijek bio prevelik i predrag", rekao je Dežulović.
 
Prema Lucićevoj želji od njega se oprostio i umirovljeni splitski svećenik Josip Lucić, njegov stric. Lucić je rekao kako je njegov nećak sve ideologije demontirao humorom, te da je baš kao i Isus Krist volio i ujedinjavao sve ljude, kulture i civilizacije.
 
 
Glumac Rade Šerbedžija je pročitao dvije Lucićeve pjesme iz njegove zbirke Mjesec iznad Splita.

Među mnogim prijateljima i poštovateljima na pogrebu su bili njemački novinar Erich Rathfelder, gvardijan Franjevačkog samostana u Sarajevu fra Ivan Šarčević, odvjetnica Vesna Alaburić, predsjednik SNV-a Milorad Pupovac, predsjednik HND-a Saša Leković, novosadski pisac Teofil Pančić, sarajevski književnik Nenad Veličković, koparski roker Marko Brecelj i mnogi drugi.

Ispraćen uz muziku The Doorsa, Arsena Dedića, Jacquesa Brela, temom iz Montya Pythona Always Look On The Bright Side..., a kovčeg s njegovim tijelom u grob je položen uz intonaciju Dance Me To The End Of Love Leonarda Cohena.

NEMA KOMENTARA