STOP FEMICIDU: Ko je odgovoran za ubistvo najmanje 75 žena u BiH od 2015. godine?

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Mozemo li znati koliko je muskaraca ubijeno u

istom periodu? Da znam hocemo li i mi, muskarci, pokretat inicijativu protiv homicida? Za kad je debata u vladi o razlici u zatvorskim kaznama homicid-femicid-gerontocid-pedocid-blackocid-whiteocid, JE LI VI SEBE CITATE? IMATE LI SRAMA?

Tuner

Koliko je muskih ubijeno u istom periodu. I za te zene nemojte racunati saobracajne nesrece. Novinarski ublehas. Tzv novinar

***

***

***

***

Balasevic

>>>>Film nije o Bademi, već o Kuduzu i njegovoj patnji, njegovoj ljubavi, njegovim emocijama. Toliko je film naklonjen Kuduzu da je u tim predratnim godinama ovim filmom ubica postao dopadljiv, slobodno se može reći i junak jedne tragedije" Sjajno Halilovicu. Ovo je trebalo biti boldirano. Iskreno se nadam da su muški urednici radiosarajeva pročitali ovaj paragraf. Ne očekujem od njih da pročitaju čitav članak, njihov avazovski um je previše sitan za ovaj jedan vrlo jednostavan, ali važan članak. Ta dvojica su isto proizvodi nasilja nad zenama, zbog mnogih članaka koji su pisali. ka Balasevic<< Velde Balasevicu, tebe su izgleda bas handrili u Avazu. ka @Velid<< Nažalost, zbog ova dva tipa i njihovih novina, rezona, stvorila se jedna subkultura. Zapravo je Andric pisao o tom vazda tragicnom duhu, i trtljarošima koji su fenomen za BiH. Nakon II svjetskog rata, ponadali smo se da se ljudi malo obrazuju i da će stvari da se izmaknu iz te andricevska dimenzije. Na žalost, nije se desilo, jer su došli novinari poput dvojice urednika radiosarajeva, i potrudili se da svojim “havazom” ipak ostanemo na dnu. Bilo je, na žalost, još takvih novinara, i evo - dobro im je. Pišu koješta, unazađuje ljude, a još za to dobijaju platu. Da, handrili su vecinu ljudi. Čitavo jedno društvo.

Nevorg

Pa za osam godina od 2015 godine na različite načine ubijeno 75 žena. Dali su sve ubijene od strane muškaraca ? Koliko je žena izvršilo čedomorstvo u zadnjih 10 godina. Koliko su one ubile muškaraca ili ih navele na samoubistvo. Ne može se sve nazivati femicidom.Kada se politički protivnik ne slaze sa kolegiçom u parlamentu one to odmah nazivaju ugrožavanjem rodne ravnopravnosti. Zao mi je i žena i muškaraca i djece i svakog zivog bica ali zakon mora podjednako sviju tretirati. Neko želi prikazati BIH kao primitivnu zaostalu zemlju u kojoj se ugnjetavaju žene a to u principu nije istina. Uzmite statistike i iz drugih evropskih zemalja. I na kraju koliko je u istom periodu ubijeno muškaraca???

nasvasta

Odgovorna politika koja vlada 30 god, uhljebljujući magarce lažove tupana sa papirima iz štamparija Travnik Kiseljak Vitez ŠirokiB Brčko RS koje su osmišljene da intelektualno moralno unište Bošnjake.

AsAsova

STOP STOPOVIMA !!! Nek ovi politicari manje ucestvuju u setnjama a vise u radu za koji su debelo placeni. Dosta suplje nek daju konkretna rjesenja. Mi u tragediji a oni se sale na nas racun.. Rijetkost je cut da oni koji su na vlasti ucestvuju u protestnim setnjama protiv lose politike i lose vlade, nevjerovatno i bizarno.. Ali eto i to smo dozivjeli..

/ Najnovije