Stipendije MVP Italije za Akademiju za izvedbene umjetnosti Teatro alla Scala

0
Radiosarajevo.ba
Stipendije MVP Italije za Akademiju za izvedbene umjetnosti Teatro alla Scala
PrtScr / Ilustracija

Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne saradnje Italije nudi do 10 stipendija, u devetomjesečnom trajanju i u mjesečnom iznosu od 900,00 Eura, za pohađanje tečajeva usavršavanja u opernom pjevanju. Stipendije vrijede od 1. januara 2022.

Zainteresirani kandidati mogu konsultirati konkurs i prijaviti se za tečaj putem web stranice Accademia d'Arti e Mestieri dello Spettacolo Teatro alla Scala. Konkurs ostaje otvoren do 12. maja tekuće godine.

Planirana je dodjela do 9 stipendija za pohađanje Mastera "Performing Arts Management" u cilju formiranja visokostručnih profesionalaca u domenu menadžerskih i ekonomskih vještina, specifičnih za izvedbene umjetnosti.

Konkurs ostaje otvoren do 16. septembra 2021. za kandidate iz zemalja-nečlanica EU i, do 1. oktobra 2021., za kandidate iz zemalja-članica EU. Stipendije, u šestomjesečnom trajanju, i u iznosu od 900,00 Eura, vrijede od 1. januara 2022.

Zainteresirani kandidati mogu konsultirati konkurs i prijaviti se za master putem stranice Accademia d'Arti e Mestieri dello Spettacolo Teatro alla Scala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije