Startovao 5. Vučko trail: Više od 800 trkača iz 23 države!

0
Radiosarajevo.ba
Startovao 5. Vučko trail: Više od 800 trkača iz 23 države!
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Ovogodišnji Vučko trail

U idealnim vremenskim uslovima, danas se na Bjelašnici održava peti po redu Vučko trail.

Ova međunarodna sportsko-rekreativna manifestacija spada u red najatraktivnijih trail utrka u regiji. Više od 800 učesnika, ljubitelja prirode, planina i sportova na otvorenom, danas će trčati obroncima Bjelašnice i Visočice.

Događaj se odvija uz poštivanje zaštitnih mjera, obavezno nošenje maske na startu i u cilju, te start u etapama.

Tradicionalno, učesnici Vučko traila takmiče se na jednoj od tri distance. Najzahtjevnija, trka na 61 kilometar tokom koje se savlada dak 3700 metara visinske razlike, startovala je jutros u 8 sati.

Plava dionica, na 35 kilometara, koja vode, između ostalog, i kroz selo Lukomir, krenula je u 10 sati, s više od 200 učesnika.

Najmasovnija je dionica na 13 kilometara, za koju vlada veliki interes, a koja je startala tačno u podne.

Kako su saopćili organizatori, među takmičarima je 40 posto žena. Ove godine učesnici dolaze iz 23 zemlje svijeta. Najstariji ima 79 godina, a najmlađi koji trči u pratnji roditelja je osmogodišnjak.

Svi ovi podaci svjedoče da je Vučko trail, u organizaciji PD Željezničar, uistinu jedna od najatraktivnijih uzrka ove vrste u regiji. Interes za ovogodišnje izdanje je 30 posto veći od prethodnih, a jedan od razloga je i taj da je prošlogodišnja manifestacija morala biti otkazana usljed pandemije.

Sretno svim trkačima i trkačicama!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije