Stand-up Neđe Ždrnje u Drvaru: Smijehom protiv predrasuda

Radiosarajevo.ba
Stand-up Neđe Ždrnje u Drvaru: Smijehom protiv predrasuda
Foto: USAID / re:Generacija, Drvar
Jučer je u okviru USAID-ovog projekta re:Generacija u Drvaru održana stand-up predstava u izvedbi Neđe Ždrnje, mladog Ambasadora pomirenja i lokalnog aktiviste.

Cilj ove predstave bio je da na satiričan način propita vladajuće norme razmišljanja lokalnih stanovnika te ih podsjeti da su prihvatanje različitosti, poštivanje i zajedništvo put ka boljoj budućnosti koji trebaju da prate.

Svoj boravak u Drvaru mladi aktivisti su iskoristili i za posjetu Titovoj pećini te izletištu Bastašica, kao i za razgovor s Mladenom Zeljkovićem, planinarom koji je odlučio s njima podijeliti svoju ratnu priču, ali i način na koji se danas, kroz rad planinarskog društva, bori protiv podjela i nacionalizma.

Ambasadori pomirenja u posjeti Drvaru, Gornjem Vakufu i Jajcu

Ambasadori pomirenja iz deset bh. gradova, koji su odabrani za lidere projekta re:Generacija, imaju zadatak da u svojim sredinama, a li i izvan njih, realizuju aktivnosti kroz koje će utjecati na podizanje svijesti o pomirenju u cijeloj BiH.

Kroz realizaciju različitih društveno-odgovornih događaja, ovi mladi ljudi istovremeno snimaju i film o njima, koji će krunisati projekat re:Generacija i objediniti sve aktivnosti nastale tokom njegovog trajanja.

Premijera ovog filma se očekuje krajem ljeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije