Šta se krije iza non-papera o BiH: "Još jedna podvala Zagreba"

/ Komentari (13)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Vele mojne tisra

treba dozvoliti islamiziranim stocarima da potrce na putu mladih muslimana i islamsku deklaraciju

Biti pametniji

Igrati kao i oni samo sa svojim ciljevima

Mostar

BiH jedino moguca kao federalizirana drzava sve ostalo je polagano umiranje, ako je i tako moguca, tocnije ako je ikako moguca. Zemlja bez zastave, bez himne, bez povijesti, bez zajednistva, zemlja tri vjere, tri nacije.........i nista, ali bas nista je ne veze da bi ostala na okupu.

Preporuka

Umjesto bespotrebnog gubljenja vremena na beskorisne aktivnosti, znatno je povoljnija varijanta da Unsko-Sanski kanton uz tihu potporu EU (a ponajviše poput Mađarske prema Vojvodini) podigne prema manjem BH entitetu (Tariguzistanu) ogradu poput Mađarske. Naime, tako je znatno efikasnije da USK, Zagreb i Ljubljana zaštite minimum zajedničkih interesa (usporavanje šverca migranata, srodno seizmološko okružje zbog rizika od zemljotresa, efikasnija zaštita od ugrožavanja elektrocentrale Krško, blisko vezani sustavni ekonomski interesi, i zajednička obnova oštećenja od zemljotresa koji su nanijeli štetu i Bihaću). Takva varijanta bi ujedno omogućila da ujedno svi žitelji USK budu zaposleni.

Koel

Mogu svi skupa ustase dobiti samo mudo marijanovo a od 2022 ce biti samo nacionalna manjina

oj ustase

Puno se busate u prsa za narod koji će uskoro postati manjina u BiH. Za šta se god većina građana odluči, neka tako i bude. Treba vidjeti da li uzp spada među evropske vrijednosti. Kakvi god bili Bosanci nikada nisu uradili ono što su naše komšije pune evromskih vrijednosti, nama. Pošto su Bošnjaci većina u Bosni, trebaju da imaju prava, koja joj prema demokratiji i pripadaju. Prije bilo šta kažete protiv Dobrih Bošnjana sjetite se samo uzp-a i genocida a zatim se u sramoti pošutite. Ne što pripadate tome narodu, već zato što podržavate tu politiku i samim time niste ništa bolji od tih koji nazivate svojim herojima.

Sasa

Misli latin da je Latin pa da ga neko slusa. E moj ujko da si covjek bio bi nam brat kao svaki normalan Hrvat.

ssamo građansko društvo

samo građansko društvo spašava......

Bošnjak

100%. Ovaj futavac je rvacki pedofil ko i popovi. Vidi mu se bolest u očima i izrazu lica

LLLLL

Politika Hrvatske prema BIH i trenutno savezništvo sa Dodikom na rušenju BIH može najviše naštetiti toj istoj Hrvatskoj.

Iz Arhive

Neke od balkanskih kampanja ratnih zločina koje je najviše organizovala Tariguz-ija (tzv. srbija): od samoproglašenog projekta mračnjaštva, takozvanog Načertanje (1884), pokušali su protiv 1-Makedonije (1996), 2-Rumunije (1851), 3-Vojvodine (1991-1995), 4-Sandžaka (2000), 5-Mađarske (1856), 6-Crne Gore (2006), a realizirali protiv 7-Slovenije (1991), 8-Albanije (1915), 9-Bugarske (1885.), 10-Bosne (1992-1996), 11-Hercegovine (1991.-1996.), 12-Crne Gore (1918.-1920.), 13-Kosova (1915.), 14-Makedonije (1944.), 15-Hrvatske (1991.-1995.) i 16-Kosova ( 1996-1999).

Građanin

Nacionalna država odumire. Nažalost razvaljivanje predratne Bosne kao i razvaljivanje multikulturalnosti i više nacionalnog spoja kao odlične baze za budućnost, pokazuje se kao mnogo kobniji projekat od samog bukvalnog ubijanja. Primjera radi kako to da se u socijalističkoj BiH u kojoj su nacionalna prava "potiskivana" rađalo neuporedivo više i Bošnjaka, tada Muslimana, i Srba, a naročito Hrvata?! Kako to da u Hrvatskoj po okončanju vladavine antinacionalnog, internacionalnog komunizma u zemlji bilo 4,8 miliona građana, a danas poslije desetljeća vladavine preporodnog Tuđmanovog HDZa 3,8 miliona?! Kako to da je "Velika Srbija" velika samo po odumiranju?! Svake godine iz Srbije nestane grad veličine Kikinde! Kako to da veliki Bošnjaci nisu u stanju organizirati niti u jednoj, jedinoj sredini u kojoj su večina besplatan vrtić, pomoć majkama, kako to da porodilje skoro po pravilu gube sporove sa poslodavcem. Kako to da je Bošnjacima skoro svugdje puno bolje nego u vlastitoj zemlji?! Nacionalni projekti mononacionalnih društava su propali! Oni nisu jednostavano u stanju biti dugoročno održivi.

F

Igrati kao i oni samo sa svojim ciljevima ka Biti pametniji Pa da niste odlucili drugima birati predstavnike do ove krize ne bi ni doslo licemjeri jedni.

/ Najnovije