Srednjoškolci posjetili bh. ljepotice: Dan planina idealan za odmor u prirodi

Fena
Srednjoškolci posjetili bh. ljepotice: Dan planina idealan za odmor u prirodi
Aktivisti Sekcije gorana Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti iz Sarajeva pohodili su na Međunarodni dan planina Igman i Bjelašnicu, što je jedna od njihovih redovnih aktivnosti.

Učenica drugog razreda te škole Hena Mehmedović kaže da je sretna svaki put kad im se pruži prilika da izađu u prirodu, posebno kad je to sa drugarima iz škole.

"Danas obilježavamo Dan planina i uživamo u obilasku Igmana i Bjelašnice. Pozivam svoje vršnjake da misle na svoje zdravlje i izađu na planine", kazala je.

Boravak na čistom zraku i pravilno disanje od neprocenjivog su značaja za zdravlje. Iz tog razloga posebno djeci i mladima trebalo bi omogućiti da što više vremena provode vani, u prirodi.

"Ako ste umorni i iscrpljeni od poslovnih i svakodnevnih obaveza, ako imate  česte glavobolje, lupanje srca, otežano disanje, povišen krvni tlak, nesanicu, anemiju, loš apetit, usporen metabolizam... idite na planine", poručili su aktivisti sekcije gorana Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti iz Sarajeva.

Međunarodni dan planina obilježava se 11. decembra i prilika je da se istakne važnost planina za očuvanje kvalitetnog života cjelokupnog čovječanstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije