Srce za djecu koja boluju od raka i UKC Tuzla potpisali sporazum o saradnji

Radiosarajevo.ba
Srce za djecu koja boluju od raka i UKC Tuzla potpisali sporazum o saradnji
Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" potpisalo je sporazum o saradnji sa Univerzitetskim kliničkim centrom (UKC) u Tuzli.

Sporazum je uvod u realizaciju projekta psihosocijalne podrške na Hematoonkološkom odjeljenju Klinike za dječje bolesti UKC Tuzla.

Projekt će omogućiti djeci, roditeljima i medicinskom osoblju pristup kvalitetnoj psihosocijalnoj podršci i usluzi koja je neophodna tokom liječenja i povoljno će utjecati na mentalno zdravlje svih sudionika bolničkog liječenja.

Osim psihosocijalne podrške djeci oboljeloj od raka i njihovih najbližih Udruženje će pružiti podršku UKC Tuzla i Hematoonkološkom odjeljenju i u drugim segmentima što će poboljšati kvalitet bolničkog liječenja.

"Nismo imali dileme što se tiče saradnje s Udruženjem. Odmah smo prepoznali dobru inicijativu i usmjerenost na dobrobit naše djece. Vjerujemo da je ovo početak divne priče", izjavila je pomoćnica direktora za medicinske poslove Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla Fahrija Skokić, saopćeno je iz Udruženja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije