Sarajevo / Srce za djecu koja boluju od raka: Ne nasjedajte na lažne prodaje čestitki

12. 06. 2017. u 11:09:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH izdalo je važno upozorenje u kojem navodi kako trenutno ne prodaju bojanke i čestitke na ulicama Sarajeva, a sve zbog lažnog predstavljanja pojedinih osoba.

Kako su naveli, građani Sarajeva ponovo su ih upozorili da su se u gradu pojavile određene osobe koje se predstavljaju kao volonteri i da prodaju bojanke, čestitke ili da prikupljaju novac za djecu oboljelu od raka.

"Nažalost, te osobe samo koriste ime našeg Udruženja ali i djecu oboljelu od raka. Molimo, ne nasjedajte na to, jer su to organizirale prevarantske firme ili pojedinci. Mi smo zaista zahvalni svima koji podržavaju rad našeg udruženja i svima koji pomažu djeci oboljeloj od raka. Građani BiH su nas podržali bezbroj puta do sada. Ne želimo da neko zloupotrebljava naše ime i ime djece koja se liječe od najtežih oboljenja", saopćeno je iz Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH.

Pozivaju sve nadležne institucije da preuzmu odgovarajuće mjere i da konačno spriječe ovakva dešavanja. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA