Solidarnost s razorenim gradovima: Srce puno ljubavi za sve balerine svijeta

Radiosarajevo.ba
Solidarnost s razorenim gradovima: Srce puno ljubavi za sve balerine svijeta
Zeničke balerine kroz neobičan performans i videospot pokazale su solidarnost sa svim razorenim gradovima svijeta i svom djecom kojoj je ratom srušen san o tome da jednom postanu balerine, plesači, glumci...

Na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica ARS Centar, koji prvenstveno radi na edukaciju, afirmaciji i promociji djece i mladih, u sklopu Manifestacije Winter Fest 2016. koju organizira Cabaret Club, pripremio je neobičan i drukčiji performans koji će se pamtiti.  

Osim nastupa članica baletnog studija Ars Centra i gostiju, kao iznenađenje za publiku premijerno je prikazan i drugi videospot pod nazivom Ghosts of the past.  

Videospot je ARS Centar poklonio stradaloj djeci Alepa, kao i svoj djeci svijeta. Premijerno je prikazan spot koji je rasplakao publiku, a koji je podrška gradu Alepu i svim razorenim gradovima svijeta.

Ars Centar je poslao poruku da sva djeca zaslužuju ljubav i sigurnost, bez obzira na to gdje su i ko su, a mlade balerine ponudile su srce puno ljubavi.

ARS Centar marljivo radi i sljedeći videospot treba biti poziv svim ljubiteljima pozitivnih priča iz Bosne i Hercegovine, a posebno da pozove one koji žele i mogu ih podržati u promotivnoj kampanji povodom prvog kvalifikacijskog baletnog takmičenja DWC Balkan koje se organizira upravo u gradu čelika, Zenici. ARS Centar je uspio dobiti licencu jednog od najprestižnijih baletno-plesnih takmičenja zahvaljujući svome radu i uspjehu mladih zeničkih balerina na svjetskim takmičenjima. Pozitivna priča u svijet ide zahvaljujući mladim talentima iz grada čelika.

Spot nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pogledajte: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije