Sjećanje na igmanskog heroja: Obilježena 30. godišnjica pogibije Čedomira Domuza

4
Radiosarajevo.ba
Sjećanje na igmanskog heroja: Obilježena 30. godišnjica pogibije Čedomira Domuza
Foto: Udruženja za zaštitu lika i djela Čedomira Domuza / Obilježena godišnjica od pogibije Čedomira Domuza

U organizaciji Udruženja za zaštitu lika i djela Čedomira Domuza "Grom u njedrima Igmana" danas je na Brezovači i Hadžićima obilježena trideseta godišnjica od pogibije Vuka sa Igmana, Čedomira Domuza.

Tom prilikom pred oko 250 saboraca Čedomira Domuza prikazan je film mladog autora dokumentarnih filmova Armina Čolakovića "Čedomir Domuz – Grom u njedrima Igmana".

"Bosna i Hercegovina zaista ima svoje heroje... Čedu, Smaju, Sretu, Belog i brojne druge. Svaka naša ulica i kuća ima svog heroja, heroja koji je branio svoj kućni prag i znamo da bi svaki od njih mogao da ispriča svoju priču. Pričajte je, da se ne zaboravi jer je važno zbog generacija koje dolaze!", rekao je Armin Čolaković, autor filma.

"Posebno zadovoljstvo, nama kao porodici pričinjava činjenica da se za heroje odbrane Bosne i Hercegovine zanimaju mladi ljudi, koji su u ratu bili djeca. Važno je da njegujemo kolektivnu kulturu sjećanja na naše heroje.

Zahvaljujući, koproducentu filma BHTelecomu, potpredsjedniku FBiH Milanu Dunoviću, Fondu Memorijala KS te firmi PROX d.o.o. priča o heroju sa Igmana, Čedomiru Domuzu bit će sačuvana od zaborava za generacije koje dolaze", kazala je Sanja Sadiković, kćerka Čedomira Domuza.

Skupu se obratio i načelnik općine Hadžići, Hamdo Ejubović, koji je zamolio sve branitelje Bosne i Hercegovine da, ma koliko teško da bilo, pričaju svoje priče kako nam se zlo koje nas je zadesilo u periodu agresije na Bosnu i Hercegovinu, ne bi ponovilo.

Obilježena godišnjica od pogibije Čedomira Domuza
Foto: Udruženja za zaštitu lika i djela Čedomira Domuza: Obilježena godišnjica od pogibije Čedomira Domuza

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije