Sin heroja Čede Domuza: Tako mi ovog groba, BiH će biti zemlja svih njenih naroda!

7
Radiosarajevo.ba
Sin heroja Čede Domuza: Tako mi ovog groba, BiH će biti zemlja svih njenih naroda!
FOTO: Facebook / Sin heroja Čede Domuza: Tako mi ovog groba, BiH će biti zemlja svih njenih naroda!

Sin ratnog heroja Čedomira Domuza - Bate, nosioca najvećeg ratnog priznanja 'Zlatnog ljiljana', 'Policijske medalje za hrabrost' i 'Ordena zlatnog grba s mačevima' reagovao je na svom Facebook profilu na brojne ratno huškačke poruke koje smo imali priliku čuti jučer nakon odluke visokog predstavnika Valentina Inzka da nametne zakon o Zabrani negiranja genocida i ratnih zločina.

U emotivnoj poruci Teo Domuz postavio je svoju fotografiju na očevom grobu i poručio da je BiH zemlja svih njenih građana. Post prenosimo u cijelosti i bez intervencija:

"Boga se bojim malo, sultana nimalo, a vezira k’o dorata svoga” Husein Kapetan Gradaščević!

Tako mi ovog groba sa slike, znam da će me kao i uvijek do sada "koštati" ova objava, da ću biti ovakav ili onakav, da će raditi telefoni, poruke, prijave, itd. ali ne mogu i neću a da ne napišem!

Pa ljudi, ja ne mogu da vjerujem šta čitam i slušam danas cijeli dan! Huktaške poruke, propagandna videa, peticije, govori, izjave ala: "...mi ćemo se otcijepiti pa šta bude..." koje su u najmanju ruku ravne onoj iz '91. godine: "...nemojte da mislite da nećete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao, a muslimanski narod možda u nestanak..."!

Ja ne znam da li sam ja možda lud, glup ili šta već ali ovo je za mene u najmanju ruku bukvalno pozivanje na rat! Ko rat želio u kući ga imao!!!

Još mi je gore što skoro pa niko iz "probosanskih" redova ne odgovara niti daje bilo kakav odgovor, da ne kažem neki žešći odgovor.

Zašto i do kada će se šutiti? Ja shvatam da su mnogi, obični smrtnici, mali igrači i pijuni ušutkani i godinama klimaju glavom ali zašto njihovi šefovi šute? Zašto sada šute? Do kada ćemo se voditi onom starom "neka, šuti, ne talasaj...šta ti je? Šta pričaš? Jesi li ti lud? itd..."

Pravite li tamo neke "patriotske" viber i mesendžer grupe? Bojite li se nečega? Jeste li ucjenjeni možda? Jesu li u pitanju opet sitni lični interesi? İma li neko petlje da stane, udari rukom od sto i kaže dosta više!!!

Ne mogu ni da zamislim niti želim da vjerujem da možda nekima od njih čak i odgovara ta situacija!

Bosna i Hercegovina je multietnička, multinacionalna zemlja, svih njenih naroda, narodnosti, vjeroispovijesti, etničkih, legalnih, legitimnih, svih nas koji je kao takvu shvatamo, doživljavamo i volimo! Vjekovima je tako i tako će biti! Hoće ovog mi groba...

Ko tako ne misli i nema mjesta u njoj!", napisao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije