Sindikat GRAS-a: Moguća obustava saobraćaja zbog napada na vozača trolejbusa

M. R. S.
Sindikat GRAS-a: Moguća obustava saobraćaja zbog napada na vozača trolejbusa
Foto: Radiosarajevo.ba / Čitalac

Zaposlenici sarajevskog preduzeća GRAS najvjerovatnije će obustaviti saobraćaj u znak protesta zbog današnjeg napada na vozača trolejbusa, ali i zbog svih napada kojima su izloženi, kazao je za Radiosarajevo.ba Amir Muminović, predsjednik Sindikata GRAS-a.

Dodao je da će odluku o tome na koji način izraziti protest, ali i dati podršku svojim kolegama, donijeti na sastanku sutra ujutro

"Vjerovatno će biti kraća obustava saobraćaja, moguće prekosutra, na dan naše firme", rekao je Muminović. 

U Sarajevu pretučen vozač trolejbusa

Istakao je da napadi na zaposlenike ovog kantonalnog komunalnog preduzeća nisu rijetki, te da godišnje zabilježe dva-tri fizička napada, dok su verbalni jako česti.

"Za nadati se da će ovo prestati, da će nadležne institucije, putnici i građani doprinijeti da se to više ne dešava. Tražimo da se učini sve da se počinioc napada nađe i kazni. Putnici su dali opis. Ovo se dešava često, a niko se ne kažnjava i onda svako vidi da može raditi šta hoće. Čovjek je napadnut na radnom mjestu. Da je neko napao premijera na radnom mjestu, bio bi belaj", naglasio je Muminović. 

Kazao nam je da je vozač trolejbusa još u bolnici, ali da srećom neće imati trajnih posljedica zbog napada. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije