Šesta bosanskokrupska "Čorbarijada" 1. jula

Radiosarajevo.ba
Šesta bosanskokrupska "Čorbarijada" 1. jula
Općina Bosanska Krupa, ŠPD “Unsko-sanske šume“ i Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje ove godine organizuju 6. bosanskokrupsku Čorbarijadu i cjelodnevno druženje građana bosanskokrupske općine i njihovih gostiju.

Iako je planirana u maju, šesta bosanskokrupska Čorbarijada održat će se u subotu,  1. jula kod Šumarske kuće u Šujnovcu.

Manifestacija kao i do sada počinje paljenjem vatri već od 8 sati a takmičarski dio na Čorbarijadi traje od 10do 13 sati kada će se proglasiti ovogodišnji pobjednici.

Za njih su obezbijeđene vrijedne nagrade, a posebno priznanje dobit će i najveselija ekipa.

Za posjetioce će biti obezbijeđen ručak, prostor za osvježenje i odmor, kao i zabavni program do večernjih sati.

"Ekipe za Čorbarijadu mogu imati neograničen broj članova, s tim da 5 članova učestvuje u pripremi čorbe. Svaka ekipa mora imati prigodno ime i jedoobrazne majice. Pobjednike će odrediti stručni žiri. Ekipa pobjednika sa pete Čorbarijade može učestvovati samo izvan konkurencije", saopćeno je iz Kabineta načelnika Općine Bosanska Krupa.

 

 

O svim ostalim detaljima, poput prijava, rezervacija mjesta za prodaju osvježavajućih pića itd., organizacioni odbor će odlučiti i javnost informisati naknadno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije