Senada Salihović uoči početka nove školske godine: 'Obrazovnu reformu ćemo postići evaluacijom'

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Dno

Ko je uopšte ova žena i šta je njena uloga, osim da prima platu i lupeta gluposti. Kao da nikada nije radila u prosveti, sve periferne stvari koje nece dovesti do napretka

Hercegovac u Bosni

Djeca su sve ljenja, da ne kazem da ih društvene mreže i novi trendovi, strašno zaglupljuju i prave asocijalnim.Najmanji su problem ocjene.

uhljebi

Podignite dupe pa radite nesto, nastavnici vam rade krvavi posao, a vi kao nesto analizirate. Kako vas nije sramota? Nastavnici treba da uce djecu, a vi da popunjavate formulare. Sram vas bilo

Jao Senada

Pa nisi ništa konkretno rekla, osim hvalospjeva o samoj sebi. Ko je tebe ono postavio? Čija si ti ono?

Porazavajuce

Umjesto da kaže nesto pametno, ona priča najviše o sebi. Šta to nas briga ženo koliko si ti u prosveti. Sta ce biti za obrazovanjem?

***

***

Sistematko uhljebljavljanje

Zaposli se ova prilika bez konkursa i počne pametovati... usput zaposli još 40-ak potrčka. Neko im odredi primanja skoro duplo veća nego nastavnicima a oni provode reforme šaljući dopise. Sve to aminuje hanuma minitrca Naida!

Nema reforme

Ovo nije ni R od reforme, samo nestručno i nesposobno ministarstvo.

Roditelj i pedagog

Ovo je jedno od ministarstava sa najgorim rezultatima. Dokaz su nezadovoljni učitelji, očajni roditelji i nesretna djeca. Škola se pretvorila u traćenje resursa i sve samo ne obrazovanje. Ništa se nije peomijenilo 30 godina, sem što je gore nego nekada. Ovi likovi koji odlučuju su nestručni i podkapacitirani da bi išta suvislo smislili a kamoli sproveli. Treba nam tim stručnjaka poput Borisa Jokića i njemu sličnih. Sa ovakvim ministarstvom i suludim dopisima, pred nama je još jedna izgubljena godina zasigurno.

Institut

Zaposli se ova prilika bez konkursa i počne pametovati... usput zaposli još 40-ak potrčka. Neko im odredi primanja skoro duplo veća nego nastavnicima a oni provode reforme šaljući dopise. Sve to aminuje hanuma minitrca Naida! ka Sistematko uhljebljavljanje Baš tako. Četrdeset uhl**** je dovedeno u izmišljeni institut. Dovedeni su uglavnom bivše direktorice i direktori koji u zadnjih desetak godina nisu ni bili u nastavi, kao i dotična. Kada su na jednom sastanku direktora Ministrici Zineti požalili neki direktori, koji zbog zakonskih ograničenja više to nisu mogli biti, da im je poniženje da se vrate u nastavu izmišljen je ovaj institut.

/ Najnovije