Dragan Bursać podsjetio na rođendan legendarnog Schumachera i posjetu Sarajevu

3
Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać podsjetio na rođendan legendarnog Schumachera i posjetu Sarajevu
Foto. Prtscr/Facebook / Schumacher u opkoljenom Sarajevu

Michael Schumacher, sedmerostruki svjetski prvak, je prijatelj Bosne i Hercegovine, i to je nekoliko puta dokazao.

Dolazio je u ratu, ali i poslije rata, organizirajući humanitarne nogometne utakmice. 

Poznati novinar i kolumnist Dragan Bursać na svom Facebook profilu podsjetio je da je na današnji dan, prije 24 godine lično Schumacher posjetio Sarajevo i podržao otvaranje klinike za djecu koja su stradala u ovome gradu. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Šumaher je prije tačno 24 godine podržao otvaranje klinike za djecu koja su stradala u opkoljenom Sarajevu. Ova klinika je posebno radila sa djecom koja su pretrpjela amputacije, omogućavajući im umjetne udove i pružajući im psihološku podršku.

Volim ovaj grad. Dolazim zbog djece kojima želim posvetiti najviše pažnje. Vjerujem da će i ostali poznati ljudi slijediti moj primjer i posjetiti Sarajevo. Sjetite se nekada u svojim mislima ovog velikog šampiona. Pružite mu podršku bar na taj način. Vjerujmo kako će ovaj dobri čovjek i na kraju najvažnije životne utrke proći kroz cilj kao pobjednik", napisao je Dragan Bursać koji se zahvalio Ameru Musiću na ovom predivnom statusu.

Podsjećamo, Michael Schumacher je prije sedam godina doživio nesreću na skijanju, te se od tada oporavlja i bori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije