Schmidt prvi put rekao šta misli o cenzusu od 3 posto: Otkrio da li odustaje od nametanja te odluke

/ Komentari (20)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

REDAKCIJO

ZAŠTO JASNO NE NAPIŠETE LJUDIMA! Šmit nije sprečio preglasavanje Hrvata jer traži da se stranke oko toga same demokratski dogovore i to po presudi Ustavnog suda BiH. Ako se ne dogovore on će sve rešiti sam po toj presudi, šta znači da će Hrvati dobiti svoj prava. Ostaje smo pitnje može li se to rešiti pre izbora ili će im opet predstavnik biti još 4g Komšić.

Banja

Pustio je da se sami dogovore da ne bi morao nametati, ako se ne dogovore nameće sam, ali mu posle neće moći prigovoriti da im nije dao šansu.

Kuroslav

***

7w_0y-w

U prevodu: Nametnut cu zakon nakon isteka roka za dogovor jer dogovora nece biti. Pa vi kmecite.

Banja

Kako mislite zabraniti, (evo meni napr.) da glasam za gospodina Komšića?! Da pobjedi sa ogromnom većinom glasova birača! Šta je to diskriminacija? Apartheid? Zamislite da u Njemačkoj protestanti glasaju za protestanta, katolici za katolika itd. To je ustvari što hoće HDZ. E neće moći ka Kuroslav Znaš kako će ti lako zabranit? Tako šta ti ko "Bošnjak" nećeš ni biti na popisu da glasaš za hrvatskog predstavnika, nego ćeš moći glasati samo za svog, bošnjačkog predstavnika. Jednostavno kako treba biti?

Alo

Za one koji ne znaju ...ukoliko Hrvati ne budu tj.sva 3 prava ravnopravna, nema BiH ..trebate znati da je to u aneksima daytona ,tako bosnje,ako budu pametne" kao dosad" sami su osudili BiH na propast ...ali bitno da ce mlade bosance zamjenit leteci robotici ..kao sto rece veliki lider Bake ....🙊 nevjerovatno kako su probosanke snage napredne ..pa nikog na svijetu jos ne mogu mjenjati leteci roboti ... svaka cast!! Tesla nije ravan tome 🤣

Milan

***

Brojke

Znaš kako će ti lako zabranit? Tako šta ti ko "Bošnjak" nećeš ni biti na popisu da glasaš za hrvatskog predstavnika, nego ćeš moći glasati samo za svog, bošnjačkog predstavnika. Jednostavno kako treba biti? ka Banja Znači, treba jedno 50.000 Bošnjaka da promjene dokumente i da se izjasne ko Hrvati i preglasavat će prave Hrvate i to STALNO.

Panzer

Kako mislite zabraniti, (evo meni napr.) da glasam za gospodina Komšića?! Da pobjedi sa ogromnom većinom glasova birača! Šta je to diskriminacija? Apartheid? Zamislite da u Njemačkoj protestanti glasaju za protestanta, katolici za katolika itd. To je ustvari što hoće HDZ. E neće moći ka Kuroslav VIDI SE DA SI SEJDIN GLUP SI KO KUR..C.OVDE SE RADI DA SE SPRIJEČI ZLOUPOTREBA KOJU BOŠNJE KORISTE VEĆ UVELIKO DA SE SEJFUDIN IZASNI DA JE ANTE HRVAT PREKO NOĆI KONTAŠ SAD AMEBO BEZLIČNA

Karma

Znači, treba jedno 50.000 Bošnjaka da promjene dokumente i da se izjasne ko Hrvati i preglasavat će prave Hrvate i to STALNO. ka Brojke Pa oni i jesu Hrvati, samo poturčeni od Osmanlija i nema ništa loše u tome da se vrate korjenima? Osmanlije te pokore i 500g drže u roblje a ti na kraju ostaneš u njihovoj vjeri? NEMA TO LOGIKE? BAR MENI. Srbi isto sa Svom i Vizantijom se odvoje od braće i pape i posle 500g kazne od Boga i dalje ostanu pravoslavci...svi sve znamo.

za Milan

***

za alo

Za one koji ne znaju ...ukoliko Hrvati ne budu tj.sva 3 prava ravnopravna, nema BiH ..trebate znati da je to u aneksima daytona ,tako bosnje,ako budu pametne" kao dosad" sami su osudili BiH na propast ...ali bitno da ce mlade bosance zamjenit leteci robotici ..kao sto rece veliki lider Bake ....🙊 nevjerovatno kako su probosanke snage napredne ..pa nikog na svijetu jos ne mogu mjenjati leteci roboti ... svaka cast!! Tesla nije ravan tome 🤣 ka Alo Pametnakovicu , sta su dronovi?

Eto

Vjerujte mi, iskreno mi je bilo žao zbog Srebrenice, iako su to muslimani. Ali sada, nakon toliko godina preglasavanja Hrvata i mržnje koju su Bošnjaci pokazali da zaustave izmjene zakona, mislim da su radikalni islmiti, sada mi je žao da i Hrvati nisu napravili jednu Sebrenicu. Ali, dobro je ovo, tako da i Šmit i EU i Amerika i NATO jasno vide kakvi su to "Bošnjaci".

Alo

Pametnakovicu , sta su dronovi? ka za alo Pitaj Bakira …ja nezz kako da ti objasnim,a da razumiješ !! Nisam dio probosanskih snaga ..koje imaju izuzetan intelekt …🤭 nemoj mi zamjerit ,ali stvarno Bakir,Fadil ..sa njima ćeš se bolje razumjet…🧏🥷

Nego

Bakir je ovih dana svim otvorio oči......

Gost

Nermin, pravi Hrvat iz Gorazda koji zastupa tih 24 Hrvata koji su tamo ostali. Aferim Christiane! Nametni zakon o zabrani laznog izjasnjavanja. To je pravi zakon za one bijednike koji se lazno isjasnjavaju za sticanje svoje koristi i nanosenje stete drugima.

za Karma

Pa oni i jesu Hrvati, samo poturčeni od Osmanlija i nema ništa loše u tome da se vrate korjenima? Osmanlije te pokore i 500g drže u roblje a ti na kraju ostaneš u njihovoj vjeri? NEMA TO LOGIKE? BAR MENI. Srbi isto sa Svom i Vizantijom se odvoje od braće i pape i posle 500g kazne od Boga i dalje ostanu pravoslavci...svi sve znamo. ka Karma U kojim spisama-knjigama se spominju ti Hrvati iz Bosne i Hercegove? Nigdje ! Samo Bosanci na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine. Drugo , krscansku vjeru nisu tvoji pretci voljom prihvatili nego im je nametnuta kao i ostalim narodima u Americi , Aziji i Africi. Knjige u ruke i na citanje, jer si neobrazovan i logika ti je NULA. Vjeru mozes mijenjati ako zelis svaki dan ali DNA je kljuc tvog postanka . Zato provjeri svoj DNA da bi znao odakle si dosao na ovo podrucje.

Milan

>>>>Dobro, HR za 2 meseca dobijaju konacno nacrte svoje Republike HB! RS i HB sa 77% Bosne ce odlucivati o svemu ka Milan<< Pa ti potvdjujes da volis da nameces volju drugima. Vecina pucanstva se i bori protiv takve situacije, da debili odlucuju a pametni da sute, ako nisi to shvatio onda imas veliki licni problem. ka za Milan<< Ti si ocigledno deo kako kažeš pučanstva koji je debil...shvati glupi HR muslimanu ili Muslimanski Hrvatu...ne možeš ti odlučivati za HR u njihovim županijama ili kako vi kažete kantonima...a mi ćemo se lako dogovoriti sa hrvatima...njima dosta 3-4%

Db

Kako mislite zabraniti, (evo meni napr.) da glasam za gospodina Komšića?! Da pobjedi sa ogromnom većinom glasova birača! Šta je to diskriminacija? Apartheid? Zamislite da u Njemačkoj protestanti glasaju za protestanta, katolici za katolika itd. To je ustvari što hoće HDZ. E neće moći ka Kuroslav ETO NA PRIMJER GLASAJ ZA FIKRETA ABDICA,ŠTA MISLIŠ O TOME??

Db

ŠVABO VAM JE SAMO OPIPAO PULS !!SLIJEDI ONO NEMINOVNO!!! VRATITI HRVATIMA SVE ŠTO IM JE SE DOSAD ODUZIMALO,A SAD PROTESTVUJTE !!

/ Najnovije