Sassja predstavila novi singl i spot pod nazivom "Ništa"

Radiosarajevo.ba
Sassja predstavila novi singl i spot pod nazivom "Ništa"
Jasmin Jatić / Sassja
Iza Sassje je bogato koncertno ljeto u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i Slovačkoj, a sada energična Sassja nastavlja s diskografskim radom te predstavlja novi i malo laganiji singl Ništa.

To je prva pjesma s novog albuma na kojem već neko vrijeme radi u dinamičnom rasporedu, koncerti – studio – pisanje kolumne.

I na ovom singlu sarađivala je sa stalnim saradnikom, slovenskim reggae/dub producentom – Kantrimanom, na čiji im se poziv pridružio renomirani violinist i koncert majstor Simfonijskog orkestra RTV Slovenija, Benjamin Ziervogel.

"Kantriman mi je poslao prvu verziju muzike i nekoliko mjeseci sam samo u njoj uživala, bez da išta pišem. Čini mi se da je ovo najljepši instrumental koji je napravio do sada. Tekst se sam napisao nakon tolikog repeatanja instrumentala, a od kako je Benjamin Ziervogel odsvirao i violine, jedva sam čekala da snimimo spot te da ju i vi konačno čujete. Inače sam jako samokritična i uvijek bih još nešto popravljala u glazbi i tekstu, ali ovom sam pjesmom potpuno zadovoljna. Dok sam ju pisala znala sam kako spot treba izgledati, pa sam s gotovom pjesmom imala i gotov scenarij. Snimala sam ga s dugogodišnjim prijateljima u Tuzli, na domaćem terenu i prezadovoljna sam onim što smo napravili. Hvala vam ekipa što ste odlični ", kazala je Sassja.

Spot je sniman u Sassjinom rodnom gradu – Tuzli, a režiju, osim Sassje, potpisuje Jasmin Jatić, dok se za scenografiju i šminku pobrinula Mirela H. Mustafić. Singl je nešto drugačiji od onog što smo do sada čuli iz Sassjine radionice zvuka, no nanovo silno emotivno nabijen i moćan. Upravo onako kako mora biti kad nekog ludo i strastveno volite. Katkad se ludo i strastveno zamrzi, ali na kraju, u mnogim scenarijima, emocije izblijede i ostane jedno veliko Ništa.
 
Singl Ništa Sassja izdaje za diskografsku kuću Menart baš kao i novi album na kojem trenutno radi, a pjesmu možete slušati i na Deezeru.
 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije