Japan / Sarajka Vahdeta Kazić dobila Carsko odlikovanje Japana

28. 02. 2019. u 16:17:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 221

Ambasador Hideyuki Sakamoto je 27. februara 2019 u ime Vlade Japana, dodijelio Carsko odlikovanje, Orden izlazećeg sunca srebrnih zraka Vahdeti Kazić, saopćeno je iz Ambasade Japana u BiH.

Kazić je radila od otvorenja u Ambasadi Japana kao asistent ambasadora, te je bila angažirana u aktivnostima ambasade, uključujući i one vezane za humanitarnu pomoć i obnovu Bosne i Hercegovine.

Od penzionisanja 2013. godine, Kazić je nastavila davati svoj doprinos prijateljstvu između Japana i Bosne i Hercegovine, radeći kao rezidentni predstavnik japanske nevladine organizacije "Ipil-Ipil no Kai", koja se između ostalog bavi donacijama drveća japanske trešnje, kao simbola mira u brojnim gradovima u BiH.

Ceremoniji je prisustvovao veliki broj gostiju, koji su se okupili kako bi proslavili dodjelu odlikovanja za gore pomenute zasluge. 

Kazić je drugi po redu državljanin Bosne i Hercegovine koja je primila japansko Carsko odlikovanje, nakon gospodina Ivice Osima, bivšeg selektora japanske nogometne reprezentacije, dodaje se u saopćenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA