Sarajevski ćevapi bit će zaštićeni kao autohtoni domaći proizvod: Važna odluka uoči velikog događaja

/ Komentari (13)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Pitar

Meni je ćevap stvar ukusa, kao i svaki roštilj. Pravi brand u Sarajevu je pita.

riki

meni deset sociološka kulturnih fenomena u pola s likom

Role

I svake godine dignu cijene ćevapa radi turista...gladne oči

adi

a svake godine zahvaljujuci trpanju turcima, arpima, i ostalim polusvjetskim klosarima cevap sve vece smece, sve ga vise nego junetine, vise smrde, katastrofa su hoces rostilj jedi leskovacki rostilj da vidis sta je kvalite ne ovo smetlje koje ovdje uvaljuju, jos je zmaj ostao donekle kvalitetan, ostali smece sugavao pogano taman za one kozohebe koji im dolaze

Suki

Mislim da treba zaśtiti Sarajevski somun!!!!

Ehh

Jos da se gdje ima i pojest dobar sarajevski cevap....eeee

Guest

ovo je kao iz Grimove bajke opis a na terenu prevara ..treba zaštititi sarajevski prevarantski cevap

max

Ne postoji Sarajevski cevap!Cevap ne moze biti autohtono Sarajevski jer je to jelo koje je nastalo u Turskoj kuhinji.Malo stariji ce se sjetiti da u Sarajevu do 80 godina nije uopste bilo cevapdzinica,bile su Ascinice sa gotovim jelima.Crevapi su nastali tako sto su mesari smislili da se oslobode masnoce i mesa koje je loseg kvaliteta i koje se ne moze prodati preko pulta.Danas cevapi imaju sve samo nemaju mesa,odnesite cevape koje kupite u mesnici na analizu sokirat ce te se kada saznate sastav cevapa.U zadnje vrjeme se dodaje pasta koja se dobija mljevenjem pileceg odpada (kosti,kozice,bubci) da bi se dobilo na masi.Kada odete na cevape Bascarsija,znajte da su to naj nekvalitetniji cevapi.Tu ce te dobiti los kvalitet i bicete zakinuti na tezini porcije,svi redom varaju na tezini porcije!

Guest

Aha,sarajevski sa mesom iz Poljske il ko za odakle.

Nbs

***

Katil

***

Ne pijem dok Paja vozi

Treba to je činiti sa Banjalučki i Travničkom ćevapom jer sunajbolji

Gole

***

/ Najnovije