Ulice Sarajeva preplavljene turistima, ne smetaju im ni ekstremne temperature

Anadolija
Ulice Sarajeva preplavljene turistima, ne smetaju im ni ekstremne temperature
Bosanskohercegovačka prijestolnica Sarajevo posljednjih godina jedna je od omiljenih destinacija turistima iz različitih dijelova svijeta, kojima ovog ljeta ne smetaju ni ekstremno visoke temperature.

Tako na sarajevskim ulicama, radnjama i objektima mogu susresti turisti iz BiH susjednih zemalja, ali i iz drugih dijelova svijeta Kine, Sjedinjenih Američkih Država, Španije, Češke Republike, Velike Britanije, Italije, Njemačke, arapskih zemalja...

I danas kao i u prethodnom periodu sarajevska Ferhadija preplavljena je brojnim kako domaćim tako i stranim turistima. Ni temperature koje se posljednjih sedmica penju i do 40 stepeni Celzijusa ne sprečavaju ljude da uživaju u sarajevskim delicijama, ali i obilasku stare jezgre grada.

Tako je danas. Unatoč temperaturi od 34 stepena, koliko je zabilježeno u 14 sati, prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), građani šetaju ali i uživaju u šetnji i prvom danu vikenda.

Bašte lokalnih objekata su pune građana koji spas pronalaze u osvježavajućim pićima. Vrijeme slično današnjem, kako navode iz FHMZBiH, očekuje se i u narednim danima pa možemo očekivati da će i broj turista biti na istom ili sličnom nivou.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije