Sarajevska diva oduševila i njujoršku publiku

Radiosarajevo.ba
Sarajevska diva oduševila i njujoršku publiku
Da je vrsna glasa i atraktivne pojave, znali su svi zaljubljenici u sevdalinku, no da je sarajevska umjetnica Amira Medunjanin i vrlo duhovita osoba, pokazala je sinoć.

Sarajevska diva nastupala je u koncertnoj dvorani organizacije New York Society for Ethical Culture na njujorškom Upper West Sideu.

Tokom dva sata publika je uživala u sevdalinkama, a Amira je u pauzama među pjesmama pričala anegdote i poneki vic iz svoje Bosne i Hercegovine. Uz smijeh, bilo je i suza u publici, poglavito nakon pjesama s njezina novog albuma "Damar" (što znaci puls i bilo života), kojeg Amira uz pratnju gitariste Ante Gele i basista Zvonimira Šestaka promovira na američkoj turneji, piše Gloria.hr.

Bosanskoj Billie Holiday, kako su je prozvali kritičari, ovo je prva posjeta SAD-u, a nakon New Yorka (gdje im se na pozornici pridružio gitarist Nikola Stajić), nastupit ce u Chicagu, Seatlleu, San Franciscu, Jaksonvilleu, Atlanti i St. Louisu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije