Magaza / U srcu Baščaršije Amira Medunjanin predstavila "Damar"

22. 10. 2016. u 12:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U sarajevskoj Magazi, u srcu Baščaršije, Amira Medunjanin je ekskluzivno predstavila Damar, svoj šesti solistički album.

Tom prigodom upriličeno je i potpisivanje Amirinog albuma u čijem je stvaranju bh. diva ponovo uspjela unijeti potpuno nov život u historijsku žilu kucavicu bosanske muzike – sevdah.

“Amira Medunjanin je svojim glasom i djelom u protekloj deceniji doprinijela povratku sevdaha iz povijesnih udžbenika i u procesu ne samo učinila sevdah 'svojim' nego i napisala prvi odlomak u novom poglavlju priče o sevdahu nekog novog, svima nama stranog vremena”, poručuju iz Magaze.

Album je snimljen u čuvenom studiju Petera Gabriela, Real World Studios u Velikoj Britaniji, a izdavač za Hrvatsku je Aquarius Records. Prethodni Amirini albumi poput Rosa i Silk and Stone odlično su prihvaćeni kod publike i nalaze se u prodaji u Magazi i putem web-stranice www.magaza.com.ba

Najavni singl novog albuma je Pjevat ćemo šta nam srce zna čiji tekst i muziku potpisuje Damir Imamović, još jedan Sarajlija, a aranžman potpisuje Medunjanin s vrsnim džez gitaristom Antom Gelom.

Novi album je danas pušten u prodaju po promotivnoj cijeni od 23 KM.

 

NEMA KOMENTARA